Kurulum başladı (Boyu hs60) önerilerinizi beklyrum
Akıntı şu an içinyine dipte tortu birikimine izin vermeyecek şekilde olsa olur. Ama esas akıntı ayarlamanız gereken zaman mercanlar eklenince. Az akıntı isteyeni de var, çok akıntı isteyeni de. Tankta akıntıyı 2şekilde yapabilirsiniz. 2yandan karşılıklı ya da bir şekilde 2farklı gücü çarpıştırarak ya kaotik akıntı oluşturabilirsiniz. Ya da dairesel akıntı oluşacak şekilde yerleştirebilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Saygılar..
Minyatür sump mu ?
Saygılar..
Rica ederim ,ne demek tabii ki elimizden geleni yapacağız.Şimdi canlı yükü için;tang o hacime almayın hiç nacizane clown türlerine yönelin.True/false percula clown nokta olur o tanka hemde clownlar içinde en uysal türlerdir,tomato clown ve maroon clown onlara göre agresiftir diğer canlılarla sık sık bölge kavgası yaşarlar.Balıkları alırken çift alın tek balık almayın eş olsunlar yoksasıkılırlar.Clown lara en uygun anemon carpet anemon lale anemon (yeşil renkli) anemonu tavsiye ederim.Ama anemon için bayağı süre var acele etmeyin sakın.Akıntı içn evet saat yönünü hayal edip motorları o şekilde koyun saat yönünde suyu silküle edecek şekilde olsun en ideali.Ps vanayı sonuna kadar açın açık kalsın bekeliyn öyle ilk sulu toplar sonra düzelirher ps için (break time)adapte süresi vardır.Cycle son evrelerinde olabilir normaldir bu süre içinde tanka bir canlı eklemeyin amonyak nitrit patlaması bitmediği için.Taşındıktan sonraaynı su ve kayalarla tekrar kurarsanız cycle yine olacaktır ama kısa sürecektir ,yine yukarıda yazdığım cycle için şeyler geçerli.Su ekleme üitesi yapın eczaneden serum setiyle bile olur ucuz ve pratik aklınızda olsun.Fan işi iyi olur pclerin 6cmlik egzoatfanlarında 3,4walık adaptöre 3 tane bağlayın buna birdetimer bağlayın tankınsıcaklığın en yoğun olduğu saaatlerde devrede olsun.
Saygılar..
Ya yokmu yardım edebilecek kimse bilgisi olan..Balık 2 gün olacak yem yemiyor ağzına alıp atıyor hemen yemi geri.Işıkları açtığımda süreki akvaryumun bir köşesinden komple akvaryumu geziyor yanından geçen yemlere bakmıyor bile ilgilenmiyor anlamadım.Ne yapmalıyım?(Ölmesini istemiyorum ilk önce bir canlı ve benim ilk göz ağrım)..
Saygılar..
Evet sonunda balık yem aldı ve iştahla yiyor yemleri nls there-a ve grow formullu olanlardan aldım ve hıc dusunmeden atladı yemlere yarın hemen bir eş alıcam ona huzurlu mutlu günler geçirsin birde 30-40 litre kadar su değişiminden sonra bir s veya m boy blue tang..
Saygılar..
Eğer bunların dışında bir durum varsa genelde motor kaynaklı sorun çıkıyor. Atman skimmerı kullanıyorsanız venturili biliyorum o cihazı. Gövde içinde köpük yoksa ya da yoğun değilse motoru kontrol edin. Motor sağlamsa, hava emişine bakın. Hava emiyor mu kontrol edin. Hava hortumu kendini kurtarmış olabilir, bir sebepten tıkanmış olabilir. Bir de venturi tıkanabiliyor zamanla. O da hava hortumunun girdiği gövde ve motor arasındaki parça. İç yapısı daralıp genişleyen şekilde, en dar noktasında hava ile suyu karıştırıyor.