Kurtçuklar
Arkadaşlar tam emin değilim ama konuyu umarım doğru yere açmışımdır.Eğer yanlış yerede açtıysam özür dilerim.Çünkü bu bir hastalık değil.Arkadaşlar akvaryumum 70*40h*30 boyutunda içerisinde 3 dişi bir erkek sarıprenses var.Bir kaç zaman öncede başıma gelmişti.Akvaryumun camında küçük kurtçuklar oluşmuş hemen camı sildim.Akvaryumda eheim dış filitre birde saatte 1000 litre su devirdayim eden iç filitrem var dış filitrem 24 saat iç filitrem 4-5 saat çalışıyor.Hava motoru 3-4 saat çalışıyor.Ph ı 7.5 ile 8.0 arasında.Sizce bu kurtlanma neden olabilir.Akvaryumu kuralı 2 hafta olmadı.Bu kurtlanma için ilaç varmıdır.Balıklara zararı dokunurmu.Cevaplarınızı bekliyorum.
SAYGILAR
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=electrofish]Genelde proteğin fazlalığından oluşurlar Kurtçuklar beyaz kıl kalınlığında 10-8 mm boyundadırlar. Zararsızdırlar ;muhtemelen fazla yemleme yaptığınız için bu kurtçuklar oluşmuştur. Yemlemeyi biraz azaltmanızı tavsiye ederim. [/QUOTE]
Arkadaşa katılıyorum.
Aynı olay benim betta akvaryumumdada başıma geldi yavruların olduğunu görmeden önce yemleme yaptım doğal olarak erkek yemedi hem o dediğiniz kurtcuklardan hemde su piresi oluştu suda.
Saygılar