Kum Serilimi Hakkında
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2019 10:10
Herkese merhaba. Taban malzemesi olarak aqualava / aquabase / vitasand siyah kum kurulumu planlıyorum aşşağıdan yukarıya doğru. Birinci sorum aralara sineklik koymak istiyorum ama bitki köklerinin gelişimi için sorun olur mu ? Low tech bitkiler beslemeyi düşünüyorum. Diğer bir sorum ise kum ile oluşturacağım tepeler olacak. Bazı yerlerde aralara pamuk serildiğini gördüm kum kayması olmaması için deniliyor. Aralara pamuk koymam gerekir mi bu sebepten? Şimdiden teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2019 15:52
Pleksiden araya nsokup gözukmeyecek sekilde setler yapabilirsiniz
yok eğer taş dizilimi yapacaksanız arada hiç boşluk bırakmayın yoksa tepeniz ılerleyen süreçte düzlük haline gelir
yok eğer taş dizilimi yapacaksanız arada hiç boşluk bırakmayın yoksa tepeniz ılerleyen süreçte düzlük haline gelir
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2019 21:36
[QUOTE=Hpeker]Herkese merhaba. Taban malzemesi olarak aqualava / aquabase / vitasand siyah kum kurulumu planlıyorum aşşağıdan yukarıya doğru. Birinci sorum aralara sineklik koymak istiyorum ama bitki köklerinin gelişimi için sorun olur mu ? Low tech bitkiler beslemeyi düşünüyorum. Diğer bir sorum ise kum ile oluşturacağım tepeler olacak. Bazı yerlerde aralara pamuk serildiğini gördüm kum kayması olmaması için deniliyor. Aralara pamuk koymam gerekir mi bu sebepten? Şimdiden teşekkürler[/QUOTE]
Selamlar aralara sineklik bu dediğim taban malzemeleri ve bitki kumu bir birine karışmasın diye sineklik konuyor. Yoksa taban destek malzemesi ile alacağın kum karışır alaca bulaca bir renk çıkar aralara sineklik konulması sürekli uygulanan bir yöntem bitkilerin gelişimini kesinlikle etkilemez .
Pamuk olayını hiç duymadım ben görmedim denk gelmedim [:?]
Selamlar aralara sineklik bu dediğim taban malzemeleri ve bitki kumu bir birine karışmasın diye sineklik konuyor. Yoksa taban destek malzemesi ile alacağın kum karışır alaca bulaca bir renk çıkar aralara sineklik konulması sürekli uygulanan bir yöntem bitkilerin gelişimini kesinlikle etkilemez .
Pamuk olayını hiç duymadım ben görmedim denk gelmedim [:?]
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2019 13:09
[QUOTE=mutlubaba]Pleksiden araya nsokup gözukmeyecek sekilde setler yapabilirsiniz
yok eğer taş dizilimi yapacaksanız arada hiç boşluk bırakmayın yoksa tepeniz ılerleyen süreçte düzlük haline gelir[/QUOTE]
Hocam pleksiyi aralara sokup derken tam anlayamadım biraz açıklayabilir misiniz? [QUOTE=Kınayu]
Pamuk olayını hiç duymadım ben görmedim denk gelmedim [:?] [/QUOTE]
Bu kaymaları önlemek için konuluyormuş hocam
yok eğer taş dizilimi yapacaksanız arada hiç boşluk bırakmayın yoksa tepeniz ılerleyen süreçte düzlük haline gelir[/QUOTE]
Hocam pleksiyi aralara sokup derken tam anlayamadım biraz açıklayabilir misiniz? [QUOTE=Kınayu]
Pamuk olayını hiç duymadım ben görmedim denk gelmedim [:?] [/QUOTE]
Bu kaymaları önlemek için konuluyormuş hocam