Kum seçimi ?
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 19:45
Silis kum almayı düşünüyorum sizce doğru bir tercih olurmu?
birde başka bir kumla karıştırsam mı ? (mercan kırığı vb. )
M.YILMAZ 2010-12-09 19:48:35
Saygılar..
Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 20:00
Bence sadece silis kum yeterli malawi için en uygun kum bana kalırsa.
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 20:03
Karıştırmak istememin nedeni yunuslar açık renkli kumlarda renklerini tam ortaya koyamıyorlar.
Biraz siyah kuarz kumla karıştırık balıkların rengini ortaya çıkartmak istiyorum ?
doğru bir terciğ olurmu sizce
Biraz siyah kuarz kumla karıştırık balıkların rengini ortaya çıkartmak istiyorum ?
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2010 20:55
[QUOTE=M.YILMAZ] Silis kum almayı düşünüyorum sizce doğru bir tercih olurmu?
Saygılar.. [/QUOTE] Fark etmez ama karıştırma olayı silis kum çok pis diyordu bi abi yıkıyormuş yıkıyormuş halen çamurluk gitmiyormuş Siyah Hagen kum uygundur benim tavsiyem budur.
[QUOTE=M.YILMAZ]Karıştırmak istememin nedeni yunuslar açık renkli kumlarda renklerini tam ortaya koyamıyorlar.
[/QUOTE] Mercan kırığıyla mı karıştıracaksınız.
Saygılar.. [/QUOTE] Fark etmez ama karıştırma olayı silis kum çok pis diyordu bi abi yıkıyormuş yıkıyormuş halen çamurluk gitmiyormuş Siyah Hagen kum uygundur benim tavsiyem budur.
[QUOTE=M.YILMAZ]Karıştırmak istememin nedeni yunuslar açık renkli kumlarda renklerini tam ortaya koyamıyorlar.
[/QUOTE] Mercan kırığıyla mı karıştıracaksınız.
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2010 23:19
Bende orijinal hagen kum aldım (piyasada sahte versiyonu çok) inanın kumu yıkamak için suyun altına tuttum çok az bir toz çıktı bir sefer yıkadım. Direk attım akvaryuma hagen hem estetik hemde ilerde bitki ekerseniz demir içeriği sayesinde çok çabuk gelişiyor... Ama dikkat edin piyasada çok kum hagen diye satılıyor ......
yegen06 2010-12-11 23:20:11
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2010 18:10
Bence mercan kırığı sadece iyi olur çünkü suyun sertliğini ayarlarr ama kesin bi bilgi deildir sonuçta kulağımda öle kalmış..
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2010 18:46
Arkadaşlar silisi kum iyidir. 2-3 renk alıp karıştırıp kullanmak lazım. Çok ince seçim iyi olur. Akvaryumun ortasınada kanal gibi uzanan eğimli beyaz kum doldur nehir gibi görünür bence hoş olur.