Kum aldım
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2007 18:11
Arkadaşlar az önce akvaryumcudan kum aldım.Yıkadım,akvaryuma koydum.Ama çok pis yaptı.Suyunu değiştirdim biraz daha iyi oldu.Ama halen çok kötü.İç filitreyi taktım o çalışıyor.Acaba 1 saat sonra geçer mi? lafayette 2007-08-18 15:13:05
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2007 10:30
Aldığınız kumu çok iyi yıkamalısınız,ve su takviyesi yaparken kumun üstüne sereceğiniz bir poşet yardımı ile kumun havalanıp suyu bulandırmamasını sağlayabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2007 10:48
Mehmet bey,
Kumu akvaryumunuza kotmakta, çok aceleci davranmışsınız.Korkarım akvaryum suyunuz durulmayacak.Umarım kumu tekrar çıkarmak zorunda kalmadan sorununuz geçer.Kolay gelsin.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2007 11:50
Arkadaşlar balıkları bir kovaya koymuştum.3 sarı prenses 2 ıceman 2 yunus
bunlara hava motoruda takmıştım.Ama malesef olmadı.1 sarı prenses 1 ıcemanım kaldı.Şİmdi onları vericem.Yerine brichardi alıcam.
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2007 12:11
Aldığınız kumun türüne göre yıkama-temizlik işlemlerinin süresi değişir.
1.Annelerimizin mutfakta kullandıkları ince taneli süzgeçler vardır ya; bundan temin edin ve kumu en az 2 sefer bundan geçirin _tabi bol suyla beraber _
2.En az 2 gün boş bir kapta bol kaya tuzuyla beraber sıcak suya ıslatın .Ara ara sıcak su takviyesi yapın .
3.Bazı kumları ne kadar yıkasanızda istediğiniz berraklığa çok zor ulaşacaksınız. Başıma geldiği için biliyorum .Beyaz mermer kırığıymış 1 ton su harcadım hala ayran gibiydi ; en sonunda götürüp değiştirdim .
Şimdiden kolay gelsin
saygılar ...
1.Annelerimizin mutfakta kullandıkları ince taneli süzgeçler vardır ya; bundan temin edin ve kumu en az 2 sefer bundan geçirin _tabi bol suyla beraber _
2.En az 2 gün boş bir kapta bol kaya tuzuyla beraber sıcak suya ıslatın .Ara ara sıcak su takviyesi yapın .
3.Bazı kumları ne kadar yıkasanızda istediğiniz berraklığa çok zor ulaşacaksınız. Başıma geldiği için biliyorum .Beyaz mermer kırığıymış 1 ton su harcadım hala ayran gibiydi ; en sonunda götürüp değiştirdim .
Şimdiden kolay gelsin
saygılar ...