Kulesiz Sump
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2011 06:30
All-cam filtre
Büyük boyutlarda akvaryum geniş filtre hacmi ve filtre ortamının değişkenliği için, cam filtreleri kullanmak için artık uygun değildir. Başka bir büyük avantajı bu filtre Isıtıcı, pompa kafası, termometre ve düşük deface akvaryumun iç gizlemek başka şeyler yüklü ve genel görünümünü iptal edilebilir olmasıdır. Ve son ama en az değil, dış kutu filtre için çok daha elverişli mal. boyutu filtrenin genel görünümü x 40 x 50 160 (U x G x Y). Filtrenin imalatında 10 mm kalınlığında bir cam kullanılmıştır ve Illbruck siyah akvaryum silikon "Perennator" yapıştırılır. Filtre çeşitli bölücüler yapıştırılmış ve böylece aralarında suyun geçecek filtre ortamı, ikamet ettiği odası oluşturulur. Suyun ilk odası filtre içine akacak ve pompanın, son bölme geri tankın içine su itecektir.
Fotoğraf 1
Fotoğraf 2
Fotoğraf 3
Fotoğraf 4
Bireysel odaların detay. Filtrenin alt yapıştırılmış cam şeritler bioakvacit altına yapışır sağlar ve böylece su, içlerindeki yeterli ve sürekli bir akış sağlar.
Fotoğraf 5
Filtre kapağını kapatın. Ben kılavuz raylar hareket eder ve filtre temizliği ve su damlatmalı zaman camını çıkartırken zahmetli ortadan 4 mm cam, set edildiği plastik şeritler kullanılan filtreyi kapsayacak. Bu kaplama, su buharlaşmasını ve ısı kaybını en aza indirir.
Fotoğraf 6
Rafın içine filtreyi takın. Alt-montaj ve testlerinin tamamı sıcak polistiren sonra.
Fotoğraf 7
Akvaryumun dibinde 45 mm çapında bir delik olduğunu ve akvaryum silikon plastik lavabo tahliye yapıştırılır? ve vida üzerinde sızdırmazlık çeker. Bu tasarım, filtrenin içine tüm taşma için temel oluşturur.
Fotoğraf 8
Yıkama drenaj plastik su borusu çapı tam olarak açıklık ucuna sığacak kadar ısıtılmış prize çökmesine gelince hangi sonunda gerekli olan 40 mm, yükler. Su filtreye kadar tutacaktır, üzerinden boru yüzey seviyesinde olukların diğer ucunda kesilmelidir. Filtreden suyu tahliye etmek ve geri taşması filtre olabilir pompa kovuşturma şekilde pompayı çalıştırmadan oluk derinliği ve genişliği düzeltilmesi gerekir. Oluklar ya uzatmak ya da gerektiği gibi derinleştirmek vardır. Borular için daha büyük 50 cm çıkışına yapışmasını öneririz. Alt yeterli sadece morluklar tüpler olduğunu. Bu tüp bir elektrik kesintisi sırasında filtrenin bir Maç seviye bu nedenle her şeyi birkaç kez test etmek ve işlerin yapmak için ayarlamak için bir ihtiyaçtır sağlar.
Fotoğraf 9
Savak başka bir kısmı tam olarak kenar hemen tabanından dış kenarı boyunca çok sayıda delik için boru výpusti.Do üzerine uyacak kadar ısının çıkış ucunun kenarından yumru konusu sonunda tabi 60 mm olup, bu delikler alttan bulamacı emmek için kullanılır ve serbest yüzen enkaz. Yüzey düzeyinde ve sadece, bu deliklerin altında deliklerin başka bir dizi serbest yüzen enkaz bir skimmer ve alım seviyeleri olarak hizmet vermektedir.
Fotoğraf 10
Fotoğraf 11
Her iki tüplerin üst görünüşüdür.
Fotoğraf 12
Filtrenin birinci odacık içine bırakılır akvaryum taşma, alt kısmı. Ben nedeniyle gereksiz su ısı kaybı sıhhi tesisat boru sargı izolasyonu MIRELON öneririz.
13 Resim
14 Resim
Onlar Akvaryum Isıtıcılar yüklü olduğu ilk odasına akvaryum su kaynağı (benim durumumda, ben 600-1000 L'için önerilen iki 300W Isıtıcı EHEIM Jager, kullanılan)
15 Resim
İkinci bölme, ben seramik silindirleri biopor şirketleri Amtra ve EHEIM gelen ehfilav kullanılır. Bu hazne, filtre ortamı. Içinde 20L toplam üç ve dört ölçüm odası 20x10x40cm brüt bioakvacit olduğunu. Altı adet. Toplam beş ve altı kamara 20x10x40cm ölçüm orta kaba bioakvacit vardır. Altı adet
16 Fotoğraflar
Son olarak, yedinci odası geri akvaryumun içine su döndüren bir pompadır. Sizin akvaryum için ben saatte 3400l bir pompa Eheim 1262 kullanılır. Bir akvaryum termometresi.
17 Resim
Filtreden tankı ve hortum su temini ve atık detay, biz nedeniyle gereksiz su ısı kaybı sıhhi tesisat yalıtımı MIRELON sarın öneririz
18 Fotoğraflar
Ben kırılgan hale avantaja sahiptir çekilmiş polistiren, zateplil filtrenin genel görünümü. Sol kesme pompada su seviyesini kontrol etmek ve suyun sıcaklığını kontrol etmek için kullanılır.
19 Resim
Akvaryum pompa çıkış. Hava emme hortumunun tarafında bir hortum zaman bir elektrik kesintisi kullanılır ve hiçbir taşma filtre yoktur.
20 Resim
Detay filtre içine taşma ve akvaryum dolum.
21 Fotoğraflar
22 Fotoğraflar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2011 16:53
Volkan bey güzel bir sistem yapmışsınız sizden bi ricam daha var akvaryumdan su çıkışını nasıl sağladınız onuda anlatırsanız çok sevinirim bende benzeri ölçülerde bir akvaryum yaptırdım 50mm delik açtırdık su çıkışını nasıl sağlayacağımı bulamadığımdan kurulumu yapamıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2011 23:00
[QUOTE=Burakim]Volkan bey güzel bir sistem yapmışsınız sizden bi ricam daha var akvaryumdan su çıkışını nasıl sağladınız onuda anlatırsanız çok sevinirim bende benzeri ölçülerde bir akvaryum yaptırdım 50mm delik açtırdık su çıkışını nasıl sağlayacağımı bulamadığımdan kurulumu yapamıyorum.[/QUOTE]
bileciklivolki 2011-01-31 23:00:16
Burak Bey bu çalışma alıntıdır. En altta kaynak verdim. Sump sistemi yapacak arkadaşlara fikir vermesi açısından paylaştım. :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2011 23:04
Ben ilk Azerice yazdığınızı zannettim meğer google çeviriymiş.
Gerçekten yararlı ibr sistem teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2011 20:28
[QUOTE=sancare]Bu sistemde su üstten çekiliyor anladığım kadarı ile.Yanılıyormuyum? [/QUOTE]
Hayır. Aynı kule sistemi gibi sadece cam yerine boru kullanılmış. Borunun aşağısında delikler var görebilirsiniz. İç içe boruyu taşırma amaçlı kullanmışlar sanırım. İçdeki boru su seviyesini ayarlıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2011 21:07
320 lt'lik sumpı varsa akvaryumuda 1 ton vardır.Tropheus yada moba akvaryumuna benziyor herhalde sürgülü kapak su kaybı olmaması için iyi fikir tek noksan yönü o büyüklükteki sumpa sadece sünger ve bir miktar seramik boncuk koyması elyaf zaten hiç yok ama fon ve kum seçimide oldukça uyumlu ...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 10:53
Boru göründükten sonra kuleye iki cam yapıştırmanın bi maliyeti veya uğraşı yokki.Güzel fikir ve güzel uygulama ama artısını göremedim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2011 19:47
[QUOTE=rizan]
Boru göründükten sonra kuleye iki cam yapıştırmanın bi maliyeti veya uğraşı yokki.Güzel fikir ve güzel uygulama ama artısını göremedim...
[/QUOTE]Bence +sı cam kuleden daha az yer kaplıyor. 360 derece pislik emiyor ve arka fon ile aynı boyada olduğu için akvaryum içinde hiç dikkat çekmez. Bence..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir