korkmaya başladım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Balığınız yem yiyorsa mesele yok metilen mavisinde banyo ve akvaryuma tuz eklerseniz sorun kalmaz. 3-4 defa 1-2 dakika banyo yeterli olucaktır. Varsa ayrı akvaryumda bakın bu süre içersinde akvaryumunuzda bitkiler var sanırım.
Bu arada akvaryumcunun suyu ile kendi suyum arasındaki sadece Ph ı karşılaştırdım.
Benimki 7,5ti galiba onunki 7,1 civarı.
Ben mantar tedavisinde kullanılıyor sanıyordum
Balığınızda kuyruk ve yüzgeçlerde erimeler olucak. Bununla beraber mukoza atmasıda muhtamelen olucaktır. Çünki balığınız suya alışma devresinde ve ozmatik şok denilen ve su değişiminde yada yeni alınan balıkta ,elinizde ölçüm aletleri olmaması halinde bunlar olmakta.
Saygılar,
Kuyrukları çürümeye başladı. Neredeyse tüm mukozasını attı. Solunumunda bir sorun yok.
Işığa akıntıya bana hiç birşeye tepki vermiyor. Olduğu şekilde duruyor. Yemde yemiyor artık.
Henüz ciddi bir su değişimi yapamadım. Ama aqutan kullanıyorum. Ciddi bir su değişimi bu akşam yapacağım. Su dinleniyor. Hazır suyum olsaydı keşke...
İlk geldiklerinde ortalığı talan ettiler. Elodeaları yerlerinden çıkarmışlardı bende hiç ellemedim iyice korkmasınlar diye. Refet Bey sizin dediğinize uyarak elodeaları tamamen çıkarıyorum. Sıcaklardan zaten eziyet oluyorlar bana.
Gerçekten korkuyorum artık.
Durumu gayet kötü son tedavi öneriniz nedir?LÜTFEN ACİL... Kurtaralım balığı.
Ayrıca ben hala bakteriyel bir durum olduğundan emin değilim. Ama kuyruklarında ciddi bir çürüme başladı. Mukozada büyük kayıplar var.
Ama iyi haber diğer hasta olanda iyiye giden belirtiler var...
Benim discusumda ilk kez akvaryuma aldığımda mukoza atmıştı ve hiç yem yemiyordu. Ben hiçbirşey yapmadım. Sadece olağan su değişimlerini yaptım ve değişimlerde aquatan ekledim. Sonra yavaş yavaş kendini toparladı şimdide gayet sağlıklı. Bence karantina tankı balıkları daha çok strese sokuyor. Durumu çok acil değilse iki hafta ana tankta gözlemleyin olmazsa sonra karantinaya alırsınız.