Kobalt Mavisi
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2007 12:35
Arkadaşlar yeni bir malawi akvaryumu kuruyorum 120 lt.Balık olarak kobalt alacağım akvaryumcu 1e 4 veya 3d uygundur dedi.Sizce uygun mu?
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2007 15:18
Diş sayısının fazla olması, cobalt ların agresif olmasından dolayıdır. Az dişi olunca erkek dişi veya dişilere zarar verebilmektedir. Fakat 120 litre cobalt önermiyorum. En az 200 litre olmalı.
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2007 00:07
120 litreye olabilecek pek bir cichlid türü bilmiyorum. Acei de olabilir. Ama 120 litreye iki tür fazla gelecektir. Sağlıklı ve huzurlu bir akvaryum için tek tür öneriyorum.
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2007 00:09
Ben bu konuda biraz kuralcı olunduğu kanısındayım..120 l de kobalt tek aile olarak rahatça beslenir diye düşünüyorum.
donut 2007-07-16 00:10:08
Tabiki kendi düşüncem..
saygılar.
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2007 12:04
Muammer bey, kuralcılıkla lakası yok. Sadece balıkların rahat etmesi gerekli. Ben Cobalt besledim ve ne kadar sert balıklar olduklarını biliyorum. Küçük akvaryumlarda erkek dişilere zarar verecektir.
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2007 12:15
Bende Muammer Bey'e katılıyorum bence de o akvaryumda cobalt mavisi beslenebilir. Bende beslemiştim ve aşırı agresif oldukları kanısında değilim. Başka bir türe karşı agresif olabilir ama tek tür olarak besleyebilirsiniz. Tabiki dişilerin saklanacağı bol kayalıklı bir akvaryum öneriyorum. Bence 1 e 4 d çok rahat beslenebilir. İyi günler...