Kırmızı Lekeler
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2014 14:03
Tatile giderken balığımı birine vermiştim ama onu aldığımda çok fazla yem koyulmuştu ve akvaryum iğrenç kokuyordu.Balığımın yüzgeçlerine kocaman kırmızı lekeler ayrıca kuyruklarındada var.Bu bir hastalıkmı yoksa kanama mı?Diğer forumlara baktım pek yararlı bişey bulamadım. Akvaryumu hemen temizledim.Eğer bu hastalıkta lütfen yardım edin!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2014 14:45
Merhabalar öncelikle balığınız için üzüldüm. Balığınızın türü nedir birde fotoğraf paylaşabilirseniz detaylı inceleme ve görme fırsatı yakalar ve daha doğru yönlendirme yapabiliriz.
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2014 09:08
Zaten çok yem attım diyorsunuz, su değerleri bozulmuş bence ve niktar iyice artmış buda balıkları olumsuz etkilemiş kanlı yaralar oluşmuş, akvaryumdan yüzde 50' hatta daha fazla su çekip yerine taze su ekleyebilirsiniz, filtreleri temizleyin süngerleri. Ve mikofish ilacı alabilirseniz 12 TL suyarına su sararana kadar bundan damlatırsanız 3-4 gün iyileşme gözükebilir. Bu aralar su değişimi sıklığını ihmal etmeyin 4 günde bir 1/4 -1/3 oranında bir iki hafta su değişimi yapabilirsiniz.