kireç sorunu
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2010 16:47
Arkadaşlar 2 sene kullanmadığım bir akvaryumumu tekrar kullanacaktım ama gördümkü camlar kireç olmuş buda akvarumun görselliğini bozuyor.
Acaba bu konuda ne yapabilirim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2010 16:51
Yeni bir jilet iyi iş görüyor, çizmemeye dikkat edin. Eskimiş ucu eğilmiş jiletler çizmeye neden olur.
Saygılar,
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2010 16:56
Kireç çözücü ile silerek temizleyebilirsin. Ancak silikonlara bir zararı var mı bilmiyorum, ben silikonlara değdirmeden beze döküp siliyorum. Daha sonra da bol su ile gider tabi...
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2010 16:57
Bende kireç çözücü ile yapıyorum ıslak akvaryuma sıktığınızda slikona bir zarar vermiyor kendi deneyimlerimden yolla çıkarak sölüyorum
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2010 17:31
Eğer akvaryun içersine kaçırmazsanız bir sorun olmaz.
Saygılar.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2010 20:47
Akvaryum şuan boş yanlış anlamadıysam değilmi iyice durulayıp kireç sözücü sıkın ve silin bişi olmaz fakat sonra iyice durulamalısınız.
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 17:06
Sirke veya taze sıkılmış limon suyu da işinizi görebilir. En azından kireç çözücünün içindeki bulunan kimyasallarla ilgili kafalarda oluşabilecek muhtemel soru işaretlerinden kurtulmuş olursunuz.
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2010 17:12
Deterjansız kireç çözücüler var sadece asit variçinde onlar olur, balıkara da zarar etmez sonra, ama deterjansız olacak orası çok önemli çok önemli
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2010 17:19
Osman kardeşim uzun süre boş kalan akvaryumlar patlama riski taşır.Silikonlar kuruduğu için mukavemeti ve esnekliği azalır.Silikonlarıda yenilemenizi öneririm.