Kiraz karidesi ve üreme
Bu karideslerden çıkabilecek yavrulara bu türlerin zararı olurmu?
Daha ana tanka salmadım hatta yolda karideslerim.Fakat bu tankımda zaten mevcut yumurtalı karidesimde var.Şu an yeşil yumurtaları.Sanırım yavruları bırakmadan önce bu yumurtalar sarılaşıyor son dönemde.Nitekim eninde sonunda salacağı için yukarıda saydığım türlerin ne gibi zararları olabilir yavrulara?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Baris bey oncelikle hayirli olsun suan bende de kiraz karidesi mevcut 3 tane yumurta tasiyan disi almistim bir arkadasimdan 4 gun sonra yavrulari saldilar 120 - 150 arasi yavru aldim bu 3 disiden ve akyaryumda sadece karidesler ve biraz javamoss vardi filter olarak pipo filter kullandim ve 45 gun sonra yavrular yumurta almaya basladi ve 28 gunsonra 3000 civari yavrum oldu asiri sekilde uruyorlar ve yavrular15- 20 gunluk olunca kendilerini koruyabiliyor diger baliklara karsi ama akvaryumda buyuk balik varsa karidesler saklanmayi tercih ediyor ama bildigim kadari ile sizde cok guzel bitkili bir tank var bence hayatta kalanlarin sayisi olenlerden cok olacaktir.
Arkadaşlar bende 60 lt bol bitkili tankımda 15 tane kiraz karides besliyorum. Karidesim yumurta yapıyor. Anlayamadığım yumurtalar önce yeşil rengi alıyor. Zamanla yumurtaların büyüdüğünü gözlemleye biliyorum. Sonrada yumurtalar azalmaya başlıyorlar. Karidesler dışında elma salyangozlarım var başka canlıda bulunmuyor. Bu yumurtalara noluyor. :-) Bilmece gibi
Bende böyle biliyorum.Ama Yiğit beyin tank tanıtımında buna tm ters bir ifade vardı.Üretim yapan birisi olarak onun dediğini doğru kabul etmek lazım.
Sanırım bu konuya cevapta yazar.İfadesi ''kiraz karideslerinde başta sarı olan yumurtalar sonlara doğru yeşilleniyor'' idi.