Kerevit ve kiraz karides akvaryumu :S
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 16:34
Arkadaşlar 28-30 litre civarı bir kiraz karides tankım var .23 kiraz-2 sakura karides, 3 helena katil salyangoz ve 1 cüce vatoz var Kerevit almak istiyorum ama tankım biraz dar araştırdığıma göre ama 1 adet de olsa olmaz mI ve kerevitin karidese, vatoza ve ya salyangoza saldırıp saldırmadığına dair 2 farklı görüş var Kimisi avlıyor karidesi , vatozu diyor kimisi yaşar diyor ne yapmalıyım ?? Almalı mıyım almamalı mı ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 16:36
Kerevitlere bende ilgi duymaya basladim arastirmalarim sonucunda kerevitin cinsine gore agresifligi degisiyor. Yiyen saldiran kerevitlerde var yemeyen kerevitlerde,
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 16:39
Teşekkür ederim Ahmet Bey :) Hangileri saldırgan değilse ona göre alayım o zaman :) Saldırgan olmayan türleri söyleyebilir misiniz ?
Volkan ULUĞ 2013-03-15 20:43:52
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 16:41
Beslemedigim icin sizi yanlis yonlendirmek istemem , ama beslemeyi dusundugum icin yaptigim arastirmalar neticesinde http://www.akvaryum.com/cambarellus_patzcuarensis_%28meksika_cuce_portakal_kereviti%29_tatlisur_9_5601.asp#b
akaslu 2013-03-15 16:42:00
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 16:50
Çok teşekkür ederim :) Tank hacmi de uyarsa 2 ya da 1 tane almayı planlıyorum :)
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 18:25
Mustafa kardeşim cüce meksika kerevitler karides yermi !!! İnan üretimi bir çok akvaryumda kirazlarla birlikte yapıyorum ama akvaryum tabanı hepsinde 80*40 vede bol moss ve saklanma yerleri var. İnanki kirazlar devamlı devamlı artıyor. Bugün ise yumurtalı cüce kereviti rililerin içine attım. Ama sizin akvaryumun taban ölçüsü yeterli değil.
[QUOTE=lepistes yosun] Arkadaşlar 28-30 litre civarı bir kiraz karides tankım var .23 kiraz-2 sakura karides, 3 helena katil salyangoz ve 1 cüce vatoz var Kerevit almak istiyorum ama tankım biraz dar araştırdığıma göre ama 1 adet de olsa olmaz mI ve kerevitin karidese, vatoza ve ya salyangoza saldırıp saldırmadığına dair 2 farklı görüş var Kimisi avlıyor karidesi , vatozu diyor kimisi yaşar diyor ne yapmalıyım ?? Almalı mıyım almamalı mı ?
[/QUOTE]Volkan ULUĞ 2013-03-15 20:55:23
[QUOTE=lepistes yosun] Arkadaşlar 28-30 litre civarı bir kiraz karides tankım var .23 kiraz-2 sakura karides, 3 helena katil salyangoz ve 1 cüce vatoz var Kerevit almak istiyorum ama tankım biraz dar araştırdığıma göre ama 1 adet de olsa olmaz mI ve kerevitin karidese, vatoza ve ya salyangoza saldırıp saldırmadığına dair 2 farklı görüş var Kimisi avlıyor karidesi , vatozu diyor kimisi yaşar diyor ne yapmalıyım ?? Almalı mıyım almamalı mı ?
[/QUOTE]
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 21:10
Valla Özcan Abi sen yasar yani saldirmaz diyenlerdensin ama forumda kiraz karidesimi yiyordu, yok lepistesi avladi diye yorumlar da mevcut :S Ha sana sözüm yok da adam yedi diyor arada kalmistim :) Zaten dar ise ölçü büyük akvaryum ayarlar tek bakariz insallah :)
lepistes yosun 2013-03-15 22:17:47
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 21:17
Kerevitlerle karidesleri aynı akvaryumda bakmanızı kesinlikle önermem. Kerevitler yakaladığı karidesi elbette ki yiyecektir.
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 21:27
Doğru olabilir ama ben 8 adet 80*40 taban ölçülü akvaryumu bu cüce
üretime ayırdim içerisinde kiraz var hatta bu gün yumurta tutan dişi
kereviti rililerin içine attım.
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 21:39
Belki hepsini yemez ama dediğim gibi yakaladığını affetmeyecektir Özcan Bey :)
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2013 22:19
Teşekkürler Arkadaşlar Yorgan gitti kavga bitti ,nasıl olsa benim tank küçük ayarlayabilirsem tek daha büyük bir tankta bakacağım