Kelvin birimi nedir?
Akvaryum floresanlarynda sürekli kar?ymyza çykan bu birim nedir?Ne i?e yarar? E?er mümkünse nasyl hesaplanabildi?inide ö?renmek isterim. Kysaca, nitel olarak detayly bir bilgiye ihtiyacym var.
Saygylar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
3000K den dü?ükler sycak,
3000-5500 arasy orta
5500K + ise so?uk oldu?unu belirtir.
Saygylar,
Ali Sinan bey,
Kelvin'i ate?in sycakly?yna ba?ly olarak yanan nesnenin verdi?i y?y?yn rengine verdi?i farklylyk olarak algylayyn...
Dü?ük sycaklykla yanan bir nesne, sary-turuncu renk verirken, çok bütük ysyyla yanan bir nesne (güne?) beyaz y?yk verir...
6.000 - 10.000 Kelvin arasy lambalar gün y?y?yna yakyn renk verir, 6.000 kelvin alty, saryya do?ru kayar... 10.000 Kelvin'in üzeri ise buz beyazyna do?ru kayar...
Sa?lykly balyklar dile?iyle...
Te?ekkürler.
Normal ko?ullarda ise + 273 Kelvin 0 Santigrad dereceye e?ittir.
Buna göre bilimde, 0 Kelvine ula?yldy?ynda Atomlaryn artyk harketsiz hale geldi?i yani dondu?u kanytlanmy?tyr.
Normal ko?ullarda ise + 273 Kelvin 0 Santigrad dereceye e?ittir.
Buna göre bilimde, 0 Kelvine ula?yldy?ynda Atomlaryn artyk harketsiz hale geldi?i yani dondu?u kanytlanmy?tyr.
[/QUOTE]
Hidrojenin syvyla?ty?yny ve hareketsiz kaldy?yny söylemek daha do?ru olur. Ve böyle bir durumda syvylar syky?mady?y için element sentezi gerçekle?mez.
Ylginiz için te?ekkür ederim. Fakat sormak istedi?im o de?ildi.
Saygylar.
Evet Ali bey sormak istedi?iniz bu de?ildi biliyorum. Ama gene de söylüyorum: 0 Kelvin dereceye ula?yldy?ynda, bütün atomlaryn moleküler olarak donmasy gerçekle?iyor.
Ba?langyçta küremiz buz gibidir, yani 0 derece Kelvin; hiç bir molekül kypyrdamaz. Küremiz, gittikçe artan ysyya tâbi tutulur ve y?yk yansytmaya ba?lar. Önce koyu kyrmyzy, sonra turuncu, sonra beyaz ve en son açyk mavi olarak parlar. Bu basamakta 30000 derece Kelvin'e ula?yyoruz ve küremiz yazyn ortasyndaki gök yüzü gibi mavi olarak parlyyor. Böylece, ysy miktaryna göre de?i?en, kesin bir cetvel elde etmi? bulunuyoruz ve bu cetvel ile bütün renk ysysy de?erlerini okuyabiliriz.; örne?in bir ampûl, bir ky? sabahy veya mum y?y?y ile aydynlatylmy? bir salon.
http://www.fujifilm.com.tr/egitim15.asp
Yukarydaki linkte; hem senin sordu?un hem benim bahsetti?im, hemde foto?rafçylar için Kelvin bilgileri bulunmakta.
Saygylar.
Ysmail Bey te?ekkür ederim.
Saygylar.
Arkada?lar yeni bir renk tablosu buldum(Kelvine Göre);
RENK SICAKLI?I |
I?yk Kaynaklary | (K) |
Kyzgyn demir (Gözle görülen ilk kyrmyzylyk) | 800 |
Kyzgyn demir (Bayrak kyrmyzysy) | 1250 |
Mum y?y?y | 1900 |
60 W ev ampulü | 2800 |