kelebek balığı hakkında yem sorunu
Gönderim Zamanı: 24 Eylül 2008 22:11
Sevgili abilerim arkadaşlarım, kelebek balığı aldım burnu uzun olanlar tam adını bilmiyorum. Yem problemi olduğunu söylediler şimdi artemia yaptım karides verdim aldı mı? Göremedim izlememe rağmen=)) neler tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler. murad 2008-09-24 22:23:29
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2008 21:47
Şırıngayla ve ya ölü mercan kayalarına sararak karidesi verirsiniz ilk zamanlar korkudan şırıngaya yanaşmıyorlar ama sonra ağızlarını şırıngadan çekmiyorlar.Sağlıklı balklar unotim123 2008-09-25 21:50:00
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2008 22:17
Balığınız bu mu?
davoud 2008-09-25 22:44:37
Zorda olsa kuru yeme alışanları gördüm ama başta ince kıyılmış midye ve karides verin akvaryumda wormlar bitince mecbüren yiyecektir. Kolay gelsin.
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2008 23:41
Davut abi ve hocam teşekkür ederim.Evet davut abi balık tip olarak bu sadece rengi farklı.Artemia yaptım verdim birde karides verdim dün.Bu akşamda baktım bişiler cıkarıyor kayanın altından yani yiyiyordu sanırım.Şuanda mide görüntüsüde normal durumda yani içine göçüklük falan yok. freeway 2008-09-25 23:43:19
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2008 02:07
Canlının yaratılışına bakınca zamanla uzun burnunun sadece görsellik değil, kayaların aralarındaki yemlere ulaşmak için uzun olduğunu görüceksinizdir. Bildiğimiz akvaryumcularda satılan ölmüş mercanların yada taşların arasına karides parçalarıyla beraber kuru yem sıkıştırılıp akvaryuma yerleştiriniz zamanla balığınız yemin farkına varıp yem yemeye başlıyacaktır karidesin yanına mutlaka birtutam kuru yem verinki alışma süresi başlasın.Sanırım yeni başladınız biraz tecrubeden sonra bu türlere geçmeniz daha yararlı olurdu.Sağlıklıbalıklar
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2008 15:49
[QUOTE=freeway]Davut abi ve hocam teşekkür ederim.Evet davut abi balık tip olarak bu sadece rengi farklı.Artemia yaptım verdim birde karides verdim dün.Bu akşamda baktım bişiler cıkarıyor kayanın altından yani yiyiyordu sanırım.Şuanda mide görüntüsüde normal durumda yani içine göçüklük falan yok. [/QUOTE]
Ozaman chelmon rostratus tur,en zor kelebek balıklarındandır %99 kuru yem almazlar,midye içi ve canlı kurtla beslemelisiniz ama yinede ölüm oranı çok yüksek.Akvaryumda aiptasia olursada yer.
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2008 20:22
Valla cemoka arkadaşım bu balığın zor olduğunu biliyordum ama bu kadar tahmin etmiyordum.=) Evet davut abi balık bu aynısı.Bakalım şuanlık idare ediyor kayaların altını didikliyor.Birde Davut abi bu aiptasia yı nereden temin edebilirim?freeway 2008-09-26 20:24:58
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2008 20:38
Aiptasiya tüm deniz akvaryumcuların baş belasi bir anemon türü çokta zehirli ama hiç bir yerde satılık bulamazsınız,ama canlı kayalarınızda olabilir ama onlarda kısa sürede biter.
Buradan tüm hobici arkadaşlara sesleniyorum her hangi bir balık veya canlı almadan bizimle danışın bu sizin lehinize.