Kayalara Çamaşırsuyu temas etmesi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Karışan çamaşır suyunun arkasına bakın ve hidrojen peroksitmi yoksa sodyum hipoklorit? Peroksit daha kolay ortamdan ayrılır. Klasik çamaşır suyu ise Shipoklorittir. Gerçi ikiside uçucu olsada temas ettikleri ortamda (aisidikse) saf klor gazı ile hipokloritler temas ettiği yüzeyde oksijen açığa çıkartır, oksitleyici özelliği vardır ve buharlaşır. Geride klordioksit kalır buda zehirlidir, enazından balıklar için. Sodyum karbonat peroksitte bir nevi çamaşır suyudur ama dişmacunlarında kullanılır ve bize zararı yoktur. (tabiki bizim metabolizmamızla balıkları kıyaslamamak gerekiyor) Mikrop öldürme etkisi vardır bunu herkes bilir, hücre zarlarına ve hücre proteinlerine etki ederek mikropları öldürür. Az miktarlarda canlının metabolizmasını bozacak kadar aktif madde olmayacağından zarar vermez, içeri alınan okside maddelerde bünye tarafından etkisiz hale getirilip atılacaktır. Balıklarınızda bir problem olucağını sanmıyorum. İçme suyu arıtmada 10 Lt suya 20damla çamaşır suyu ilave ederek sudaki mikroorganizmalardan kurtulabileceğiniz, sebze ve meyveleri hijyenik yıkamada yine içine çamaşır suyu damlatılmış suda bekletmek önerilir. (ben denemedim) Çamaşır suyunun etkilerinden kurtulmak için; çamaşır suyunda bekletilen nesneyi suyla yıkadıkdan sonra sirkeylede yıkayın ardından tekrar durulayın. Metilen mavisi içinde bekletilen şeyler bir süre sonra mavileşecektir. Doğallık ararken kimse akvaryumunda mavi kayalar görmek istemez heralde. Dezenfeksyonsa niyetimiz bol tuzlu kaynar suda bekletin ve tuzdan arındırın.