Katil Salyangoz Sorunu :(
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2016 23:31
[B]Merhaba arkadaşlar,
Geçen hafta 4 tane helena almıştım. 4 tane de bugün aldım. Denemek için tam ortalarına minare attım. Ama hiçbiri tınlamadı bile[:(] Daha alışma sürecinde midirler? Bir de bugün akvaryumun kumunu değiştirmiştim.
Yardımcı olursanız sevinirim[:)][/B]
Arkadaşlar daha demin helena minarenin yanından geçerken durdu. Etrafına baktı biraz ama sonra devam etti yoluna[:?][:(][EDIT]YunusE,2016-05-05 05:57:46[/EDIT]
Geçen hafta 4 tane helena almıştım. 4 tane de bugün aldım. Denemek için tam ortalarına minare attım. Ama hiçbiri tınlamadı bile[:(] Daha alışma sürecinde midirler? Bir de bugün akvaryumun kumunu değiştirmiştim.
Yardımcı olursanız sevinirim[:)][/B]
Arkadaşlar daha demin helena minarenin yanından geçerken durdu. Etrafına baktı biraz ama sonra devam etti yoluna[:?][:(][EDIT]YunusE,2016-05-05 05:57:46[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 19:08
Minare yerinde ramshorn yada akvaryumcudan isteyebilecegin her turlu adi salyangoz olabir ama yuvarlak . Minareleri bazen takmiyorlar
Teşekkür Edenler: [T]185510,YunusE[/T]
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 20:08
[QUOTE=bloodbringer]Minare yerinde ramshorn yada akvaryumcudan isteyebilecegin her turlu adi salyangoz olabir ama yuvarlak . Minareleri bazen takmiyorlar
[/QUOTE]
Minare olmaz mı yani?[:(]
10 tane minarem var. Ramshorn bulamadın henüz. Bide onlar çok hızlı ürer diyolar.
Adi salyangoz denilen salyangozlar hangileridir peki?
[B]Bu arada katiller şu anda 2 cm. Büyüklükleriyle alakası olabilir mi?[/B]
[/QUOTE]
Minare olmaz mı yani?[:(]
10 tane minarem var. Ramshorn bulamadın henüz. Bide onlar çok hızlı ürer diyolar.
Adi salyangoz denilen salyangozlar hangileridir peki?
[B]Bu arada katiller şu anda 2 cm. Büyüklükleriyle alakası olabilir mi?[/B]
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 20:10
Acıkmamışlardır veya etraf çok aydınlıktır. Kumu değiştirdiğiniz için su kalitesi bozulmuş olabilir. Ama o zaman sadece beslenme değil diğer davranışları da değişir. Mesela kuma gömülmek yerine tankın üzerine tırmanmaya başlarlar.
Minareler de çok çoğalır. Çok çoğalanların hepsine adi salyangoz diyorlar.
Minareler de çok çoğalır. Çok çoğalanların hepsine adi salyangoz diyorlar.
Beğenenler: [T]185510,YunusE[/T]
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 20:13
[EDIT]YunusE,2016-05-05 20:14:25[/EDIT]
Hayır suyun üstüne çıkmıyorlar. Kumda geziniyorlar gömüyorlar kendilerini[:)]
Peki ramshornlar minarelerden daha mı hızlı ürerler?
Minareler için yazılmış bir yazı:
"Ayrıca helenalar bu minare salyangozlarını kabuk yapıları gereği avlamazlar."
Eyvah benim helenalarım aç mı kalıyo şimdi? [:'(]
Hayır suyun üstüne çıkmıyorlar. Kumda geziniyorlar gömüyorlar kendilerini[:)]
Peki ramshornlar minarelerden daha mı hızlı ürerler?
Minareler için yazılmış bir yazı:
"Ayrıca helenalar bu minare salyangozlarını kabuk yapıları gereği avlamazlar."
Eyvah benim helenalarım aç mı kalıyo şimdi? [:'(]
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 21:38
Bol yem verirseniz hepsi çok ürer.
Helena'lar içinse yem vermeden biraz daha bekleyin. Diğer salyangozların boş kabukları bulursunuz diye düşünüyorum.
Helena'lar içinse yem vermeden biraz daha bekleyin. Diğer salyangozların boş kabukları bulursunuz diye düşünüyorum.
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 21:51
[QUOTE=çelebi]Bol yem verirseniz hepsi çok ürer.
Helena'lar içinse yem vermeden biraz daha bekleyin. Diğer salyangozların boş kabukları bulursunuz diye düşünüyorum.[/QUOTE]
İnternette okudum. Minareleri yiyemiyorlarmış.[:(]
Helena'lar içinse yem vermeden biraz daha bekleyin. Diğer salyangozların boş kabukları bulursunuz diye düşünüyorum.[/QUOTE]
İnternette okudum. Minareleri yiyemiyorlarmış.[:(]
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 21:56
Salyangozlar öyle çok hızlıca hareket edebilen bir canlı olmadığı için direkt olarak saldırdığını göremeyebilirsiniz ancak kendi akışına bıraktığınızda katil salyangozların diğer salyangoz sayılarını azalttığını göreceksiniz .Kolay gelsin.
Teşekkür Edenler: [T]185510,YunusE[/T]
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 22:11
[QUOTE=celik]Salyangozlar öyle çok hızlıca hareket edebilen bir canlı olmadığı için direkt olarak saldırdığını göremeyebilirsiniz ancak kendi akışına bıraktığınızda katil salyangozların diğer salyangoz sayılarını azalttığını göreceksiniz .Kolay gelsin.[/QUOTE]
Ben sayılarını azaltsın diye vermiyorum zaten. Sadece yem amaçlı veriyorum şu an. Ama internette okudum: Minarelerin kabuklarının şeklinden dolayı minareler yiyemiyorlarmış.
Ben sayılarını azaltsın diye vermiyorum zaten. Sadece yem amaçlı veriyorum şu an. Ama internette okudum: Minarelerin kabuklarının şeklinden dolayı minareler yiyemiyorlarmış.
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2016 22:33
[QUOTE=YunusE]
Ben sayılarını azaltsın diye vermiyorum zaten. Sadece yem amaçlı veriyorum şu an. Ama internette okudum: Minarelerin kabuklarının şeklinden dolayı minareler yiyemiyorlarmış.[/QUOTE]
Başlıktaki katil salyangoz sorunundan kasıt katil salyangozların diğer salyangozları yemediği gibi anlaşılıyor .Bilmiyorum belkide ben yanlış anladım .
Ben sayılarını azaltsın diye vermiyorum zaten. Sadece yem amaçlı veriyorum şu an. Ama internette okudum: Minarelerin kabuklarının şeklinden dolayı minareler yiyemiyorlarmış.[/QUOTE]
Başlıktaki katil salyangoz sorunundan kasıt katil salyangozların diğer salyangozları yemediği gibi anlaşılıyor .Bilmiyorum belkide ben yanlış anladım .
Beğenenler: [T]185510,YunusE[/T]
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2016 06:08
[QUOTE=celik]
Başlıktaki katil salyangoz sorunundan kasıt katil salyangozların diğer salyangozları yemediği gibi anlaşılıyor .Bilmiyorum belkide ben yanlış anladım .[/QUOTE]
Evet doğru anlamışsınız. Yani normalde yemesi gerekmiyor mu[:?]
Başlıktaki katil salyangoz sorunundan kasıt katil salyangozların diğer salyangozları yemediği gibi anlaşılıyor .Bilmiyorum belkide ben yanlış anladım .[/QUOTE]
Evet doğru anlamışsınız. Yani normalde yemesi gerekmiyor mu[:?]