karma akvaryum lütfen yardım
üstatlarım lütfen yardım edin.
3 ay önce aldığım ve neşe içinde büyüyen balıklarım şimdi birbirini yemeye başladılar. 2 adet papağanım, 2 adet türünü tam olarak bilemediğim (ve hızla büyüyen)mücevherim, 1 adet kırmızı mücevherim, 1 adet çizgili zebram, 1 adet afrika zebram, 1 adet yunusum, 1 adet afrika zebram, 1 adet johannim, 1 adet beyaz zebram, 2 adet sarı prensesim var.
ölen balıklarım ise:
1 adet yunus - 1 adet Afrika zebra - 1 adet sarı prenses- 1 adet kırmızı mücevher - 1 adet texas mücevher - 3 adet paradise
bugün kalktığımda afrika zebramı adını bilemediğim mücevherlerim yiyorlardı gözlerime inanamadım. çünkü hızlı ve küçük bir balıktı ve kimse yakalayamıyordu. az önce ise büyük papağanımın yunusu dövdüğünü gördüm.
Ne yapmam gerekiyor. hangi balıkları geri vereyim birde benim akvaryumum 142 litrelik bu kadar balık almam acaba hatamı. resimlerim aşagıda görüşlerinizi ve önerilerinizi esirgemeyin. 2. resimde adını bilmediğim ve inanılmaz hızla büyüyen mücevherim var. ama çok hırçın bi balık ayrıca erkek olup olmadığınıda bilmiyorum. üstatlarım isterse her ikisininde fotolarını koyabilirim cinsiyet ayırımı için.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Balıklarınız çok uyumsuz, vereceğim linki ve diğer makaleleri iyice inceleyin. Farklı göllerin balıklarını bir arada beslemek doğru değil hatta aynı göllerin balıkları bile olsalar bazı türleri bir arada küçük bir ortamda beslemek uygun değildir.
http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=21&alt_kat=1011
iyice inceleyiniz.
Akvaryumunuzda American Cichled ler fazla gördüğüm kadarıyla, bence malewileri değiştirin. S.P Ve yunusları geri verin.Yada komple Malewiye dönün. Türleriniz çok uyumsuz. Eğer acele etmezseniz Malewileri de kaybetme olasılığınız büyük.
Saygılar,
[QUOTE=Posseidon]Tankınızın ölçüleri nedir acaba.[/QUOTE]
üstadım:
80.5 * 43 * 56 = 142 lt oval MAS Akvaryum. 6mm cam kalınlığına sahip.
büyük sayılmaz ama idere ediyor hocam