karma akvaryum
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2011 18:29
Arkadaşlar bu hobiye yeni başladım.2 tane Epalzeorhynchos frenatum,1 tane Epalzeorhynchos frenatum Albino,4 tanePuntius titteya,4 tane tetra,20 tane plati,10 tane orta boy melek 2 tane büyük boy melek,2 vatoz,3 tanede çöpcü balığım var sizcebu balık türleri birbiriyle sağlıklı yaşar mı?sizce bu hacimdeki akvaryum için balık sayısı fazla mı? şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2011 19:00
Akvaryumunuzun hacminide yazinda ona göre yorum yapalim.Baliklarin birbirine uyumuna gelince ates kuyruklar icin yani frenatumlar icin genis hacimli tank lazim.Bende vardi daha önceleri eger kendileri icin magara tarzi dekorlar yapmazsaniz sorun olurlar.Kac tane varsa ondan bir kac fazla magara yapin.Ama akvaryumunuzun hacmini merak ettim.
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2011 19:15
Bu balıkları sizmi seçtiniz yoksa akvaryumcumu verdi?
Siz seçtiyseniz ortaya karışık yapayım dediniz heralde ama bence çok karıştırmışsınız.Benim 100lt akvaryumumda bile 10 tane plati kalabalık yapıyor sizinkini hayal bile edemiyorum.
Bir an önce azaltmaya bakın balık sayınızı bence sonrasındada tür çeşitliliğini azaltın yoksa ölümler başlar yakında.
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2011 20:24
Dedigim gibi ates kuyruklar cok agresiftir o hacimde daha agresiflerirler. Ayrica melekler cok fazla.Tankinizdaki baliklarin yarisindan daha fazlasini geri verin.Yoksa yavas yavas hepsi ölecekler.