karideslerim ölüyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Geçen gün aynı şekilde benimde 2 tane karidesim öldü ama ikiside en irilerindendi, bende sıcaklığa bağladım çünkü karidesler 16-20 derece arasını seviyorlar ama sadece 2 büyüğün ölmesi, aklıma zaten 1- 1,5 yıl yaşayan karideslerimin sıcağında etkisiyle yaşlılıktan öldüğüydü. Ölenleri çıkarmadım sudan zaten diğerleri yarım saatte yok ettiler ve şu an için bir problem görünmüyor.
[/QUOTE]
30 litre için az su değişimi bu sıcaklarda.Bence bir kaç günde o kadar su değiştirmelisin.
Sadece klor koruyucuylada olmaz.Su sıcaklığıda çok önemli beslediğin tür ne ondanda bahsetmelisin.
30 litre için az su değişimi bu sıcaklarda.Bence bir kaç günde o kadar su değiştirmelisin.
Sadece klor koruyucuylada olmaz.Su sıcaklığıda çok önemli beslediğin tür ne ondanda bahsetmelisin.
[/QUOTE]
tabi ki
9-10 adet sakura varyasyonları
üstü çizili olanlar ölen karidesler. her gün soğuk su eklemeyi düşünüyorum ve sadece onlara dönük bir vantilatör olacak bu günden sonra. sıcaklıktan ölmeleri olası mıdır peki. yani başka bilmediğim bir sebep olabilir mi yoksa sıcaklık başlı başına yeter bir sebepmidir.
[QUOTE=ogulcan13]
Geçen gün aynı şekilde benimde 2 tane karidesim öldü ama ikiside en irilerindendi, bende sıcaklığa bağladım çünkü karidesler 16-20 derece arasını seviyorlar ama sadece 2 büyüğün ölmesi, aklıma zaten 1- 1,5 yıl yaşayan karideslerimin sıcağında etkisiyle yaşlılıktan öldüğüydü. Ölenleri çıkarmadım sudan zaten diğerleri yarım saatte yok ettiler ve şu an için bir problem görünmüyor.
[/QUOTE]evet benimkiler de en büyüklerdi ve 1 yılı geçkin süredir akvaryumda olan en eskilerdi. ufaklar şu an için duruyo ama yaşlılıktan öldüler deyip de diğerlerini riske etmek istemiyorum gereken neyse yapmalıyım.
[QUOTE=BerkeCTB]Kabuk değiştiriyor olmasınlar emin misiniz? [/QUOTE]
evet eminim kabuk değiştirme çok karşılaştığım bir durum. çok kesin şekilde karides ölüsü bu bahsettiklerim.
Evet ben de pipo filtre kullanıyorum yavrular filtreye kaçmasın diye hava motoru sistemine geçmiştim.
Murat abi herşeyi yaptım hatta şu test çubuklarından da aldım hani NH2 NH3 KH GH pH Cl2 aynı anda ölcen test çubuklarından da suya soktum. KH GH sınırda çıkıyor onun dışında tüm değerler normal.
Sıcaklık 28 derece. Bu arada bir karantina akvaryumu yaptım ve tüm karidesleri oraya topladım. Suyu da %30 yeni içme suyu %70 ana tankın suyu olarak koydum. Sonuç yine aynı. Şu an hepi topu 6 karidesim kaldı 30 küsür karidesten. Hayvanlara acıyorum vebaline girdik hayvanların.
teşekkür ederim bünyamin abi oksijen miktarını ölçebilecek bir düzenek var mıdır? karidesler keskin olarak zemindeydi ya da yüzeydeydi diyemiyorum.
bu arada abimin size bol bol selamı var.