Karidesin Türü?
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2009 13:33
Bence direk amano karides.
Hayalet karides değil çünkü üzerinde benekler var.Bu arada resimlerdeki karidesler sizinmi?
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2009 13:39
Evet karidesler benim. Ama işin tuhaf yanı tatlı suda ürüyorlar ve herhangi bir işlem yapmıyorum. Amano degil sanırım. :Sonuruygun 2009-02-18 03:51:43
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2009 13:43
Evet garip,ürememesi lazım.Belkide gerçekten hayaletdir.Ama çok sağlıklı görünüyorlar.Sizi tebrik ederim.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2009 15:34
Eğer karidesiniz tam büyümediyse belki yellow shrımp'de olabilir. Aslında pek zannetmiyorum ama eğer karidesiniz melez ise yellow shrımp kırması olabilir, ben karidesinizde sarı tonlar olduğunu gördüm.onuruygun 2009-02-18 03:51:51
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2009 16:29
Yellow shrimp kırması belki olabilir ama erişkin boyda fotosu olanlar. Tam anlamıyla yellow shrimp değiller ona eminim.
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2009 16:45
seffaf renkte olan rengi hafif yeşile kacan karidesimin 2 fotosunu daha paylasıyorum.
Bu da baska bir karidesimin fotolari
Bu türler hakkında bilgisi olan arkadaslarin yardımını bekliyorum.
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2009 19:24
Yeşil karides ile hayaletin karışımı olduğunu düşünüyorum. 2 türün de akvaryum.com'da tatlı su canlılarında aratırsanız resimlerini görürsünü. onuruygun 2009-02-18 03:52:59
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2009 19:27
Bence ghost bunlar!
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 00:33
Bence bir Neocardinia oldugu kesin. Ancak net tur tahlili yapmak cok zor. O yuzden bu tipteki karideslere genel olarak Neocardinia sp. deniyor hobide. Kiraz karideslerle cok yakin akraba ve kolaylikla melezlesebilir. Hatta belki melezdir bile. Ben akvaryumcudan karides alirken 2 mm boyunda bir yavru yanlislikla posete girmis, akvaryumcu da cikarmaya usenip hediye etmisti. Buyuyup aynen sizinkilere benzedi, bu da yetmezmis gibi akvaryumdaki kirazlarla ciftlesip melez yavrulara sebep oldu... Cok yaramaz keratalar...