Karidesimin karnı burnunda
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2013 19:05
İyi akşamlar herkese karidesimin karnı burnunda arkadaşlar yavruları karnında görebiliyorum akvaryumda bi sağa bi sola sürekli hızlı bi şekilde dolanıp duruyor yavruların rengi bile gözüküyor
Yapmam gereken bir şey var mı ? ışık açık akvaryumun su 23 derece
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2013 19:14
[QUOTE=btasci]Işığı kapat rahatsız etme :)[/QUOTE]
kapattım ısıyı arttırmam gerekirmi yoksa ısı iyi mi? ilk kez karides bakıyorum ve ilk yavrular geliyor heyecanlandım
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2013 17:19
Ortamda balık yoksa onlar kendi kendilerine büyüyeceklerdir merak etme filtrenin yavruları içine çekemeyecek şekilde olması yeterli anaçlara kullandığın yemler onlara yetecektir.
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2013 22:34
Filtrenin emiş ucuna sünger veya kadın çorabı takarsan yavrular filtrenin içine kaçmazlar.
Akvaryumda dip çekimi yapma.
Akvaryumda dip çekimi yapma.
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 11:34
[QUOTE=Protect]pipo filtre kullanıyorum ve neonlarda beraber bakıyorum karidesleri tavsiyeleriniz için teşekkürler[/QUOTE]
Bomba burada patlar işte akvaryumun yeterince büyük ve geniş birde bol bitkil değilse neonlar yavruları avlayabilir bende lepistes neon bol bi akvaryumda bakıyordum hiç çoğlatamadım 4 tane kalmıştı ayırdım şimdi 50 kadar oldular tabi takviyede yaptım
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 23:40
[QUOTE=ilkeresme][QUOTE=Protect]pipo filtre kullanıyorum ve neonlarda beraber bakıyorum karidesleri tavsiyeleriniz için teşekkürler[/QUOTE]
Bomba burada patlar işte akvaryumun yeterince büyük ve geniş birde bol bitkil değilse neonlar yavruları avlayabilir bende lepistes neon bol bi akvaryumda bakıyordum hiç çoğlatamadım 4 tane kalmıştı ayırdım şimdi 50 kadar oldular tabi takviyede yaptım
[/QUOTE]
Anladım akvaryumda karidesleri aldım alalı 4 tanesini görüyorum 11 taneydiler diğerleri 1 aydır gözükmüyor yada kütüğün içinde kendilerince yaşıyorlar bitki tabanda çok yok açıkçası açık sayılır etraf belki yavrular kütüğün içinde kalırlarsa büyürler (mi)
resim: (telefonla çektim kötü çıktı ama belli oluyor genede)
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2013 15:16
Akvaryumu bitkilerle kapladım desem yeridir ali hocam'a teşekkür ediyorum çok güzel bitkiler yollamış sanırım artık yem olmaktan kurtulur karideslerim :)
Protect 2013-11-21 15:24:18
Önceki hali :)
bide bu :D sonraki hali :
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 12:38
Akvaryum güzel olmuş ama ışık yetersiz sanırım. Sonuçta canlı bitki yetiştireceksiniz. Karidesler çok hızlı olmasa da çoğalacaklardır.