Karides karidesi yermi ?
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2009 12:20
Bütün canlılar aç kaldığında hemen herşeyi yerler.İnsan bile aç kaldığında dağda taşka yılan kurbağ yemiyor mu arkadaşlar?Hani derler ya Allah açlıkla terbiye etmesin...Karideslerde genelde canlıları yemesede(türe göre değişir(hayaletler canlıda yiyor.)) aç kaldıklarında yerler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2009 12:33
Akvaryumumda 100 ü aşkın kiraz karides var acıktıklarında suya atılan pul yemleri henüz dibe düşmeden orta kısımda yakalayıp yemle birlikte dibe doğru iniyorlar.Bu bence gerçekten açlık karşısında herşeyi yapabileceklerinin göstergesi bu nedenle bulundukları java mossun üstüne hergün 10 kadar tablet yem atıyorum 30 dk içinde hepsini tüketiyorlar.Küçük tırtıllara benziyorlar.Saygılar.
rheme 2009-08-17 12:33:45
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2009 23:10
Arkadaşlar karideslere hangi yemlerden veriyosunuz ? Bende sera vipan(pul) ve vipagran(normal yani granür deniyodu sanırım) var.Bunları yerlermi ? Ve şu ana kadar karideslere hiç yem vermedim
buldok 2009-08-17 23:13:27
yosun ve yere düşen fazla yemleri yiyolar.Bu bir sorun olurmu ?
Not:Akvaryum karides akvaryumu değil 160 litre lepistes ve neon akvaryumu içerisinde.
Kiraz ve sütlü çikolata besliyorum.
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2009 20:03
Benım akvaryumumda kıraz ve ghost karides var,canlı olarakda java moss ve lepistes.Sadece sera flora verıyorum yem olarak ve karidesler baya irileşti,zaten bıtkı varsa karidesler uzerındekı yosunları vs yıyor.
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2009 21:08
Arkadaşlar canlı canlı sağlıklı bir şeyi yemezler. Hasta ve ölü hayvanlar değişik ve uyarıcı koku salarlar karideserde bu kokudan dolayı hasta ve ölü havanları yerler. Aynı şey elma salyangozu içinde geçerlidir.
ColorTR 2009-08-23 21:09:13