karides
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 18:45
Karideslerin cinsi, suyu koyduktan sonra ne zaman attın, içindeki malzemeler, kullandığın herhangi bir ilaç ya da katkı var mı?. Şehir suyuysa dinlendirdin mi koydun?
Bunları yazarsan ancak cevap verilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2013 10:47
Bide kabuk değiştiriyorlar. Bende kabukları ölü sanmıştım sonra araştırdım kabuk atıyolarmış. Sonra bi saydım eksik yok su değişikliğinde kabuk değiştiriyorlarmış :) inşallah böyle bi durumdur ve karidesleriniz ölmemiştir :(
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2013 11:36
Kabuk Dökme
Karides ve kerevitler dış iskeletli olarak anılır, dış iskeletleri olduğu için. Büyüyemediği için, düzenli olarak kabuk dökerek yenisiyle değişir. Kabukluların deri' de denen eski kabuklarını bıraktıkları, ve yeni, yumuşak, esnek "kabukları"nın görünmeye başladığı an, çok heyecanlıdır. Yeni boyutlarına geçtiklerinde, dışiskelet, kalsiyum gibi minerallerin depolandığı kimyasal işlemlerle sertleşir. Yaralı veya hasarlı bacakları, kabuk dökme sırasında değiştirilebilir. Kabuk dökme sorunları genellikle uygunsuz bakım koşulları, yanlış veya yetersiz beslenme nedeniyle oluşur.
http://www.akvaryum.com/Forum/karidesler_ve_kerevitler_hakkinda_detayli_bilgi_k490300.asp
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 10:33
Camlarda yosunlanma başlaması biyolojik döngünüzün yetersiz olduğunun belirtilerinden ancak kaplanlarınızda sıkıntı olmaması akla iki şeyi getiriyor ya türlerin birbirine baskın olması durumundan kirazlarınızı kaybediyorsunuz yada kirazlarınızın yaşları ileridir . .