Karides erkek dişi renk durumu
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 10:23
Bir arkadaştan 15-20 civarı kiraz karidesi almıştım poşette hepsi beyaz gibilerdi.
couclecr 2011-08-17 10:32:30
Bitkili akvaryuma koyunca bazıları kıpkırmızı oldu dişiler yani yumurta taşıyanlar ama diğerleri bildiğimiz beyaz gibi iki üç adet kırmızı çizgisi var o kadar.erkeklerin bu kadar renksiz olması normal mi?Okuduğum makalelerde arada bir miktar farkın olacağını gördüm ama bu kadarı fazla gibi geldi bana.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 11:13
Kiraz karideslerin erkekleri açık sarı birazcık beyaz gibidirler dişileri ise daha renkli kıpkırmızı bir renge sahiptirler. Erkeklerin renksiz olması normal karidesler de dişiler daha renklidir. :)
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 11:42
Valla Yusuf bey ben de öyle biliyorum ama bunlar biraz fazla beyaz geldi bana :)
Neyse dokunmuyorum hayvancağızlara yoksa başka akvaryuma alacaktım.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 13:32
Tabkınız yeni sanırım bir kaç hün bekleyin. Tabi koyu renk kum kullanmanız renklerini daha da koyulaştıracaktır.
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2011 05:42
Evet sadece erkeklerde bu var yumurta taşıyanların tamamı kıpkırmızı maşallah...
Dün iki yavru gördüm bu aldığım ilk karides yavrularıydı ricciaların arasında o kadar minikler ki :)
Dün iki yavru gördüm bu aldığım ilk karides yavrularıydı ricciaların arasında o kadar minikler ki :)