Karasu - Acarlar Longozu
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2013 10:26
Cumartesi günü İz TV'de yayınlanan Ayak İzleri adlı bir program vardı. Programın başlangıcına denk geldim ve sulak yeşil alanları görünce hemen orada kaldım:) İyiki de kalmışım, çünkü dünyanın en büyük Longozu ( kimine göre 2. imiş) olan Karasu - Acarlar Longozu tanıtılıyordu. Longozda endemik bitkiler ve değişik türde canlılar vardı. Özellikle su üzerinde çiçek açan nilüferler heryeri kaplamıştı. Bilinen 4 türü mevcutmuş ve bunlardan sarı ve beyaz çiçekli olanları gördüm. Nilüfer yapraklarının üzerlerinde su tavukları, yılan, kaplumbağa ve 2 çeşit salyangoz gördüm. Göl soğanı denen bir bitki çok önemliydi; tıpta kullanılıyormuş ve birkaç sene önce bir ilaç firması büyük oranda göl soğanı toplayıp yurt dışına götürmüş maalesef.
closer 2013-08-05 13:06:14
Arkadaşlar söyleyecek çok şey var ama isterseniz internette bulduğum bir siteden siz izleyin. Bence görülmesi gereken bir yer.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2013 21:33
Biz pazartesi çarşamba ve cuma günleri canlı yem alıyoruz kiloyla.Bu canlı yemi akvaryumculara ve bize satanlarda karasu deresinden topluyorlar canlı yemi.
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2014 14:50
http://www.longozacarlar.com
Bu site çok güzel anlatıyor longozu. Tavsiye ederim.
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2014 11:03
Bir haber sitesinde tanıtımını gördüm bugün. Resimler daha bir güzel burda.