kapata bilirsiniz
Selamlar.
Daha yeni diskus a geçtim ve henuz balıklarım gelmedi. Tankımdaki usyu ayarlamaya çalışıyorum şu değerleri elde ettim. NO3 = 10, NO2=1, GH=10, KH=3 ve ph 6,4 . Sizce bu değerle uygunmudur yoksa suda yapmam gereken değişiklikler varsa nelerdir.
Acil Cevap verirseniz sevinirim çünkü balıklarım kısa bir süre sonra gelecekler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fatih bey,
Sizin şuan akvaryumdaki su değerleriniz kadar gelecek olan balıkların şunda bulundukları su değerleride çok önemli.Eğer Ph 'ta çok farklılık var ise balıklar Ph farklılığından dolayı şoka girebilir.Özellikle dikkat edin.
Kh:3 Ph 6,4
Eğerki ph'ınız 6,4 ise kh stabil kalmıyacak ve kendisiyle beraber ph da arttıracaktır, bu dalgalanma tanka yeni gelen discuslarınızı sorunlarla karşı karşıya bırakacaktır,
suyunuzu nasıl hazıradınız bundan bahsedermisiniz?, bu değerleri nasıl elde ettiniz?
Ölçümü ne ile yaptığınızıda belirtirmisiniz.
Kh:3 Ph 6,4
Eğerki ph'ınız 6,4 ise kh stabil kalmıyacak ve kendisiyle beraber ph da arttıracaktır, bu dalgalanma tanka yeni gelen discuslarınızı sorunlarla karşı karşıya bırakacaktır,
suyunuzu nasıl hazıradınız bundan bahsedermisiniz?, bu değerleri nasıl elde ettiniz?
Ölçümü ne ile yaptığınızıda belirtirmisiniz.
[/QUOTE]
+1
Fatih Bey, tankınızın boyutuna göre 8 tane bile fazla aslında. Ama en önemli sorun mevcut 8 discusunuzun yanına 2 tane daha eklemeniz halinde enfeksiyon kapma riski var. Bence başka kesinlikle almayın. Riske girmeyin.
Su sıcaklığı 28-29 civarı kalabilir. Hastalık durumu olduğunda kademeli olarak arttırabilirsiniz. Ama 28 derecede neonlarınızın telef olmasına anlam veremedim. Bence başka bir sorun vardı.
Saygılarımla,
Sevgili fatih bey,ilk discusa başladığımda deneyimli arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine dediğiniz gibi kurulmuş akvaryumuma suyun kalitesini test etmek için 10 kadar nenon atmıştım.Bundan 3-4 sene önce o kadar test aleti yoktu.Tabi benim neonlar yaşadılar taki discuslar gelene kadar.
Demek istediğim su ile fazla oynamayın,balıklarınızın suya alışmasına müsade edin.
MEHMET bey uyarınızı dikkate alacağım bana yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim bu site insanlara bakış açımıda değiştirmeye başladı hiç tanımadığım insanlar bana bilgileri doğrultusunda bana yardımcı olmaya çalışıyor ve bu beni çok ama çok mutlu ediyor size minnettarım tekrarlamak istiyorum size binlerce teşekkür ederim.