kankurdu ne oluyo?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kan kurdu kırmızı sivri sinek larvasıdır. Aşağıdaki alıntı Bilyap'tandır.
Sera FD Bloodworms kan kurtları (50ml) Yem konusunda seçici olan türler için soğuk kurutulmuş kan kurtları (kırmızı sivrisinek larvaları). |
|
cichlid balığı canlı sinek yermi acaba ?
ben bi kere canlı sinek attım yediler
Ama iyi bişi değil sanırım.Yani öyle bir his var içimde
Canlı yemden ziyade kurutulmuş yem bence daha iyi.Hem daha temiz hem daha sağlıklı.Piyasada blood worms adında çeşitli markaların kurutulmuş yemleri var.Güzel bir yem.Benim en çok kullandığımsa kurutulmuş karides.Balıklarımda gelişim ve renklenme açısından çok faydasını gördüm.
Saygılarımla.
Kerem AÇIKGÖZ
Arkadaşlar bu kankurdu hakkında biraz bilgi vereyim. Bulunduğunuz İl veya İlçede pis su gideri olan dere, çay vb. gibi şehir atıkları ve lağım karışan yerlerden geçerken suya iyi bakın sığ kısımlarda hafif nemli ve ıslak olan kenar kısımlarda kırmızı kırmızı su bırıkıntileri olur işte onlar kankurtları dikkatli bakarsanız görürsünüz.
Ancak dediğim gibi lağımda yaşadıkları için kimse bunu toplamak istemiyor ve o yüzden temini zor bir yem. Toplattıran akvaryumcular var eğerki alırsanız çok iyi temizleyin direk akvaryuma atmayın ayrıca kendinizde mümkün olduğunca yem verirken dikkat edin. Çünkü hepatit,sıtma vs olabilirsiniz AMAN DİKKAT
Saygılar...