Kambur Sarı Prenses
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
yukardaki linkten bloat hastalığı ile ilgili verilen bilgileri okudum. Ama benim gördüğüm sarı prenseslerde iştahsızlık, diğer balıkşlardan kendini soyutlama, sık soluk alma ver me gibi belirtiler yoktu, bilakis diğer normal balıklar gibi geziyor, kovalıyor, akvaryumcunun söylediğine göre de iştahlarında herhangi bir anrmallikde yok. Yani benim gördüklerim oldukça sağlıklı davranışlara, renklere sahipti tek sorunları -ki bu sorun mudur bilmiyorum- karınları içe büzülmüş hatta karın kasları birbirine yapışmış görünmeleriydi. Bu da doğal olarak balığa kambur bir görünüm veriyordu.
Başka bir forumdan alıntıdır:
Soru: sarı prenses karın çekilmesi
kendi üretimim olan yaklaşık 35 adet sarı prenses akvaryumumda ki balıkların yarıdan çoğunun karnı çökmüş durumda forumlarda yeterli bilgi bulamadım. protein ağırlıklı yemleme yaptım.ahlidede aynı sorun var.net olarak ne yapmalıyım balıkları kurtara bilirmiyim şimdiden teşekkür ederim.
cevap : karın çökmesi
Değerli arkadaşım balıklarında karın çökmesinden bahsediyorsun şayet yemlerini sık değiştirirsen karın çökmesi yapar bu nedenle en az günde iki defa vermek şartı ile aynı yemi iki hafta kullan muhtemelen bariz bir düzelme gözlüyeceksin bu uygulamayı yaptıktan sonra akvaryum suyunu 4/3 oranında değiştir ve yem değişikliği yap yeni başladığın yemide aynı sistemle yeri kadar olmak üzere günde iki defa kullan enaz iki defa bu arada başka yem verme balıklarda göz ile görülür düzelme göreceksin ben daha önce bu şekilde sarı prenseslerimi kurtardım başarılar
Sanırım benim gördükleriminde sorunu aynıydı. Ben bloat olduğunu sanmıyorum.