Kafamdan yine tür degişimi geçiyor.
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2007 10:19
Arkadaşlar mevcut olan 250 lt malawi (prenses türleri) akvaryumumu kısmetse şubat ayında sete (iki kat olarak;üst kat 250 lt anatank / alt kat 120 lt iki bölme dogum yada yavruluk)dönüştürecegim.
Kafamda yine bir karışıklık aldı başını gidiyor.Özenle kurdugum prenseslerde mi devam etsem,tanganyıkadan calvus yada duboisine mi geçsem,yoksa tekrar ilk başladıgım yere dönüp bitkili canlıdogurana mı geçsem.
Gönül istiyorki hepsinden olsun .Şimdi biliyorum ki herkes farklı şeyler söyleyecek ve kafam daha karışacak ama yinede fikirlerinizi istiyorum.
Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2007 11:28
Bende sarıprenses besliyorum 1,5 yıldan beri.insan aynı balıkları bakmaktan an gelip sıkılabiliyor.Ama anaçlarım büyük insan satmaya da kıyamıyor.Bende malawi çeşitlerini arttırmak ve bu balıklarla birlikte devam etmek istedim.Şimdi son 3 aydır yavru topluyordum.Şuan beyaz,mavi,kırmızı prenses,borley,aysman,calıco,redrubin anaç ve yavrular aldım.Ben terciğimi malawiden kullandım.Seçim sizin ....?
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2007 10:37
Calvusda karar kıldım arkadaşlar,elimde ki kendime ayırdıgım kolonilerimi satmak zor olacak ama,degişim yürege girdi br kere.Japonlarla başlayan hobiciligim,tüm türlerden sonra tanganyıkaya getirdi beni.
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2007 10:46
Mustafa abi ;benimde bir zamanlar malawi beslediğimi biliyorsun.(sarıprenses,yunus vs..).Forumda ilanları takip ettim ve gördüğüm tek şey inanılmaz derecede yunus ve sarıprenses satıldığını ve değerinin oldukça düşük olduğunu gördüm.Değerli türlere yöneldim yunus 2 cmlik yavrusu 1 ytl calvusun 10 ytl olduğunu gördüm.Neden bende calvus alıp büyütüp yavrularını satıp yem paramı veya akvaryum masraflarımı karşılamıyım.Şimdi tanjanika türü besliyorum.Calvus geç büyüyen balık ama büyüdüğü zaman harika bir görünüşü var.Şu anda leptosoma arıyorum.Yeni doğmuş yavruları 10 ytl.Kara kara düşünüyorum.Millet satmıyor bile bu balıkları.Tek korkum var ileride sarıprenseslerde amerikan zebralarının arasına giricek millet elinden çıkarmaya çalışıcak.Karar ve zevk işi sana kalmış.Beni bir dost olak görürsen leptosama ile başla derim.Çok güzel yavru vermekte ve değerli asil bir balık.Saygılar.Allah kolaylık versin.
kralbosna 2007-11-03 10:49:38
Elimde olan balıklar: 7 adet black cameron calvus,5 adet duboisi,8 adet maymun kafa,sırada leptolar var.
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2007 10:57
Aynı fikirler benimde aklımdan geçiyor ama değerli balık az üreyen geç büyüyen balık demek.Sabrınız varsa yavru iken alıp 2 sene beklemek gibi o zaman geçilebilir.
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2007 11:01
Bence; damızlık boyda calvus ,dişi erkek oranı,sağlıklı beslenme ,uygun ortam,su değerleri sağlandıkça çok güzel bir şekilde yavru alınıyor.Leptosoma besleyen arkadaşların bazılarında gördüğüm kadarıyla çok güzel bir şekilde yavru alımı gerçekleşiyor.Saygılar.
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2007 11:24
Maddi açıdan hiç bakmadım olaya,şuan ciddi anlamda oturmuş ve devamlı üreyen prenses türleri mevcut elimde (gerçi arkadaş hafta sonu alacak).İş yogunlugu nedeni ile ilgilenemiyorum ve onun için ufak boydan geç büyüyen balık benim tercihim olacaktır.Bunun neticesinde aklıma calvus geldi tabi ki.