Kafama takılan birçok yanıtsız soru:(
Öncelikle herkese merhaba. Çocukluğumdan beri tatlı su canlılarını besledim. Son 1 yıldır hep deniz akvaryumuna geçme hevesi vardı içimde ama hep masraflar korkuttu beni. Aklıma takılan bir kaç soru var ve onları sizlerle paylaşmak istiyorum. Hangi akvaryumcuya sorsam birbirlerinden alakasız saçma sapan cevaplar veriyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
2) Bu soruya cevap vermek biraz zor canlı çok fazla var siz kafanizdaki canlıları yazarsanız hacim uygun yada değildir diye uyarılarda bulunuruz.
3) Protein skimmer almalısınız birde bakıcanız mercanlara göre ışıklandırma almalısınız.
Sorduğunuz soruların ve daha nicelerinin cevabı geçmiş konularda yüzlerce sorulmuş ve cevaplanmış başlıklardır. Öncelikle geçmiş konu bankalarını incelemeniz gerekmektedir.
Cam deldirilmedende sump yapılabilir "overflow sistem " diye biliyorum.
Serkan bey çok teşekkür ederim. Agustos ayında yapım aşamasına başlayacağım inşallah. Biraz yavaş bir ilerleme olacak gibi ama sağlıklı olması için sürecin uzun olmasıda iyi birşeymiş.=) En kısa zamanda ps alacağım. Akvaryumumdaki canlı doğuranları ve dış filtreyi satıncada gerekli aydınlatmayı ve canlı kayaları sağlayacağım. Şimdiden çok heyecanlıyım =) Yardımlarını için çok teşekkür ederim.
Değerli bilgilerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim Serkan bey. Bir sorum daha olacak otuz.com dan alışveriş yapmayı planlıyorum. Daha önce hiç internet üzerinden alışveriş yapmadım ama güvenli olduğunu söylüyorlar. Herneyse otuz.com da bubble magus BM-NAC5A protein skimmer 300-500 lt ürünü kafama yattı. Bu ürün için detaylı bilgi malesef yok. Daha öncede söylediğim gibi tankım 150 litre ve sump yok. Acaba bu sistem askılı mı yani tanka koyabilirmiyim? Bana tavsiye edebileceğiniz ps varsa çok memnun olurum.
Ayrıca yine otuz.com da aqua macro as 100 P Protein skimmer 400L ürünü mevcut. Satış fiyatı 257,83 TL yorumlarınız bekliyorum