japonla gurami yaşar mı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2008 18:40
Arkadaşlar, akvaryumcudan bugün 2 adet kalın dudaklı, 2 tane cüce gurami aldım. Bana japonla aynı akvaryumda yaşayacağını söyledi. Sizce de uygun mu? Teşekkür ederim.
acemi41 2008-02-28 18:44:51
Türkçeye önem veriyoruz.
Lütfen, mesajlarınızda yazım
ve noktalama kurallarına dikkat
edin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2008 11:39
Akvaryumcular pirana ile lepisteste aynı akvaryumda yaşar diyebilir. Gayet normal bir durumdur. Ancak gerçek ne yazıkki böyle değildir. Japon ile gurami asla aynı akvaryumda bakılmamalıdır. Japonlarınızın ölür. Saygılar.
Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2008 19:47
Teşekkürler... reis 2008-02-29 21:03:29
Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2008 19:53
Ben japonla 3 noktalı guramiyi aynı akvaryumda 1 ay gibi bir süre besledim.Ancak benim japon balığım 10 cm üstündeydi 3 noktalı guramide yavruydu bir sorunla karşılaşmadım.(gurami japona saldırıp rahatsız edecek kadar cesur değilmiş)
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2008 11:31
Benim arkadaşım bir sürü japonun arasında gurami besliyo ve bir problemle karşılaşmıyo ama guraminizin Kemal beyin dediği gibi japonlarınızdan küçük olması daha iyi olur saldırmaması açısından.
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2008 11:33
Gurami sıcak su balığıdır, japon soğuk su balığıdır. Birlikte beslerseniz illaki biri rahatsız olur.
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2008 15:58
Merhaba..
Bende gurami ve japonu birlikte besliyorum. Başlangıçta özellikle dalmaçyalı tarzı gurami küçük olmasına rağmen boyuna bakmadan japonlara ve diğer balıklara saldırıyordu. Ama şimdi iş değişti. Sürekli yanlız takılıyor. Diğerlerine hiç sataşmıyor ama bu durumda benim kafam karıştırdı. Acaba yanına bir tane daha dalmaçyalı guramimi almam gerekiyor?
Salih ERTUĞRUL
Bilgisayar Öğretmenireis 2008-03-04 19:40:13
Bende gurami ve japonu birlikte besliyorum. Başlangıçta özellikle dalmaçyalı tarzı gurami küçük olmasına rağmen boyuna bakmadan japonlara ve diğer balıklara saldırıyordu. Ama şimdi iş değişti. Sürekli yanlız takılıyor. Diğerlerine hiç sataşmıyor ama bu durumda benim kafam karıştırdı. Acaba yanına bir tane daha dalmaçyalı guramimi almam gerekiyor?
Salih ERTUĞRUL
Bilgisayar Öğretmeni
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2008 16:09
[QUOTE=kusmukator]Gurami sıcak su balığıdır, japon soğuk su balığıdır. Birlikte beslerseniz illaki biri rahatsız olur.[/QUOTE]
YDRK 2008-03-04 16:10:13
Şahin bey japona tam anlamıyla soğuk su balığı denemez tamam 10 derecede falan yaşarlar ama genede onlar için soğuktur.Tam olarak soğuk su balığı koilerdir.Bu arada japonla gurami yaşamaz guramiler çok rahatsız edeceklerdir.Birde kalın dudaklı gurami aldım demişsiniz sanırım öpüşen guramiden bahsediyorsunuz.Akvaryuma sığmayacaktır büyüyünce(gerçi akvaryumunuzun ölçülerini bilmiyorum).
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2008 18:49
Çok teşekkürler.
reis 2008-03-05 22:06:03