japon balığımın kuyruğunu yediler
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2014 09:26
Fanusta beslediğim yavru bi japon balığım vardı birde lepistes akvaryumum var bende japonu o akvaryumun içine koydum 3,4 ay iyi geçindiler faka bi sabah japon balığımı kuyruksuz olarak görünce çok üzüldüm kuyruğunun kılçıkları duruyo fakat kuyruğunun o tüle benzeyen kısmını baya bi yemişler şimdi baliğım canlı fakat yüzmekte epeyce zorlanıyor su onu baş aşağı suyun yüzeyine çıkarıyor ama o tekrar dibe dalmaya çalışıyor kuyruğu için yapa bileceğim bişeyler varmı acaba ölsün istemiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2014 11:06
Kurtarmak için biraz geç kalmış olabilirsiniz ancak yinede mikofish ilacını kullanın, kullanma talimatına uygun olarak. Hava taşıyla hava vermeyi ihmal etmeyin.
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2014 12:32
Bazen sudaki kirlikiter japon balıklarının uzun kuyrukları parçalanabiliyor yetersiz su değişiminden kaynaklanan, sudaki nitrat artımın göre, yahut kanlı erimeler olabilir, bu durumda vücudunun bir yeri çürüyen kanlı eriyen yerlere diğer balıklar yemek amaçlı saldırırlar, O japon balığını başka bir akvaryuma ayırıp, suyuna elinde bir mantar ilaacı varsa mikofish gibi suyunu hafif renklendirecek şekilde ilaç kullanıp orada balığın iyileşmesini bekleyebilirsin. Eğer mantar bazlı bakteriyel bir erime değilde yaraalanmaysa, kendiliğindende balık kendini onarır ama her iki durumdd mikofish ilacını kullaanmak çok iyi gelir balık ölmezse daha hızlı onarır balığı. Mikofish ilacıda 10 TL gibi birşey akvaryumcularda.