japon balığı ters dönmesi
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2014 22:12
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:suyun üzerinde ters dönmüş halde durması
Akvaryum Kapasitesi (litre):fanus
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Canlıdaki Belirtiler:suyun üzerinde ters dönmüş halde durması
Akvaryum Kapasitesi (litre):fanus
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Merhaba, fanusta 7 aydır beslediğim bir japon balığım var. bu akşam her zamanki gibi yemeğini verdm, sonra suyunu tazeledim sonra fanusa baktğmda onu ters dönmüş halde buldum. öyle hareketsiz duruyordu. şimdi gözlemliyorum sürekli, yüzmeyi bıraktığı anda ters dönüyor ve hareketsiz kalıyor, sanki biraz karnıda şiş gibi geldi ama çok bariz birşey yok. internetde kabızlık yada hava kesesi patlamasından dolayı böyle olabileceğini okudum. uzun süredir benimle olan bir balık, ne yapabileceğim hakkında bir fikri olan paylaşırsa çok sevinirim..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2014 22:21
Su değişiminden hemen sonra oldu diyorsunuz, direk çeşmeden klorlu ve soğuk sumu eklediniz, bu sudaki klor ve çok soğuk su balığı olumsuz etkilemiş olabilir. İkincisi kabız olmuş olablir verdiğiniz yem aşırı yemişse kabızlık yapmıştır. Akvaryumunuza ekleyeceğini çeşme suyuysa üzeri açık bir kapta 2 gün dinlenmiş beklemiş olması iyi olur klor uçar ağır metaller çöker, ve ısı akvaryumdaki suyla aynıısıda olmalı çok soğuk suda balığı şok edebilir.
Kabızlık ihtimalini düşünürsek 1 gün aç bırakın yem vermeyin o düzelir, ikinci gün ona haşlanmış bezelyenin kabuğunu soyun içinii atın yesin o gün onunla besleyin bir ikitanenin zararı olmaz, bakkalda kavanozda satarlar yarı haşlanmış bezelye, yada haşlanmış ıspanak yaprağıda verebilirsiniz. cezvede haşlarsınız. Bu aralar yemlerini bir yemek kaşığı içme suyunda bekletip 10 dakika suyu çekip şiştikten yumuşadıktan sonra verirseniz iyi olur, yada vereceğiniz yemleri ufalayın suyuna tüm atmayın. geçmiş olsun.
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2014 22:22
Açtıgınız konuyu hiç okumadım, fanus yazısını gördüm ve şunu söylüyorum : O Balık ters dönmesinde biz mi dönelim üstad ? Keşke balık almadan önce şu forumda biraz gezinseydın.
FANUSTA BALIK YAŞAMAZ.
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2014 22:22
Benimde eskiden bi japonum vardı yem attığım zaman diğer japonlardan fazla yem yerdi ondan sonra ters dönerdi akvaryumda bi kaç saat sonra düzelirdi kendiliğinden sizin balıkta öyle olma ihtimali vardır.
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2014 22:29
suyu çok soğuk koymuyorum hiç bir zaman. ama 2 hafta önce yemini değiştirmiştim oda geldi aklıma acaba sebep olabilirmi diye. bir sürü şey okudum internetde, hemen başka bi kaba alın boyu kadar su koyun falan diyenler olmuş. yanlış bir şeyde yapmak istemedim. inşallah düzelir, çok teşekkür ederim.