Japon Balıgı Arkasinda Kırmızı Kanlanmış Delik?

ticktackÇevrim Dışı

ticktackÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2016 01:14
10 önce emanet olarak akvaryum aldım. akvaryumda 2 japon 2 siyah balık 2 de küçük balık var. 1 japon balıgı geldiğinden beri karnı şişikti hamile diye düşündüm. Bütün hareketleri normaldi ama 10 gündür hepsini dışkılarken görürken onu yalnızca bi defa gördüm. 3 gündür dipte duruyor devamli ve agzını hızlı hızlı acip kapiyor, yerinden cok zor kımıldıyor ve yem verince önceden direk yukari cikarken artık yem yemiyor, kabızdır diye bezelye verdim onu bile yemedi. bugun suyun yüzeyine cikti bende onu gördüm arkasi kırmızı kırmızı ve delik delik olmuş kanlanmış gibi[:((] sanki ısırılmış gibi. ölücek mi korkuyorum napmam lazim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AhmetEmreÇevrim Dışı

İl: Adana
AhmetEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2016 07:24
Balığınız büyük ihtimalle kabız gibi duruyor ve kabızlığa bağlı olarak hava kesesi hasar görmüş olabilir. Bildiğim kadarıyla hava kesesi zarar görürse düzelmiyor. Arkası ısırılmış gibi demişsiniz yüzgeç erimesi ya da türünü bilmeniz gereken siyah balıklarınız olabilir.
Not: Japon balıklarında hamilelik yoktur.[EDIT]AhmetEmre,2016-07-13 07:25:12[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]187453,ticktack[/T]

EnginsaglamÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,3,161210[/C]
İl: Ankara
EnginsaglamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2016 09:28
Akvaryumun ve balığınızın bir fotoğrafını ve akvaryumunuz hakkında genel bilgileri paylaşırmısınız

Boyut (cm):

Kapasite (litre):

Canlılar:

Bitkiler:

Malzemeler:

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

Periyodik su değiştirme aralığı ve su değişim litresi

ticktackÇevrim Dışı

ticktackÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2016 10:15
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187453/130720160814271.jpg[/IMG]

balıklar 10 gündür bende sahipleri ben değilim o yüzden akvaryum hakkındada bir bilgim yok. :( sadece japon balıklarını tanıyorum. Sabah kalktığımda balık yan dönmüştü ve hareketsiz şekilde öyle yatıyor, yan olduğu için arkasını gördüm ve arkadasında o kırmızılanma daha çok çoğalmıl vucudu kanlanmış gibi. başka bir suya mı aktarsam balığı napmam gerekir? [IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187453/130720160814021.jpg[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187453/130720160814181.jpg[/IMG]

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Antalya
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2016 10:50
Resimlerden net bit şey söylemek zor, ancak columnaris hastalığına benziyor. Balığın durumu iyi değil. Yapılabilecek fazla bir şey kalmamış gibi. Balığı kaybedebilirsiniz.

Hacim çok düşük, türler uyumsuz. 10 gündür su değişimlerini nasıl yaptınız?

ticktackÇevrim Dışı

ticktackÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2016 10:58
[QUOTE=MaviYesil]Resimlerden net bit şey söylemek zor, ancak columnaris hastalığına benziyor. Balığın durumu iyi değil. Yapılabilecek fazla bir şey kalmamış gibi. Balığı kaybedebilirsiniz.

Hacim çok düşük, türler uyumsuz. 10 gündür su değişimlerini nasıl yaptınız?[/QUOTE]

Türler beraber büyümüş o yüzden zarar vermiyormuş birbirine. 10 gündür 1 defa su değişimi yaptık dinlendirilmiş suyla. Balık öylece dursun mu? Alıp başka bir kaba koysam mı ölmeden önce?

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2016 11:01
Hacim küçük olduğundan daha fazla su değişimi yapılabilirdi. Tabi burada sizin çok fazla sorumluluğunuzun olduğunu söyleyemem. Akvaryumun sahibi size bu ayrıntıları vermeliydi.

Akvayumun sahibi hava motoru bıraktı mı size?

+1: [T]187453,ticktack[/T]

ticktackÇevrim Dışı

ticktackÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2016 11:06
[QUOTE=MaviYesil]Hacim küçük olduğundan daha fazla su değişimi yapılabilirdi. Tabi burada sizin çok fazla sorumluluğunuzun olduğunu söyleyemem. Akvaryumun sahibi size bu ayrıntıları vermeliydi.

Akvayumun sahibi hava motoru bıraktı mı size?[/QUOTE]

Hava motoru var mı bilmiyorum. Akvaryumun içerisinde resimdede gözüken bir motor var. Suyu deliklerinden çıkartıyor, ve su hareket ediyor. bundan var ama bu sanırım hava motoru değil [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187453/130720160906351.jpg[/IMG]

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2016 11:10
O iç filtre. Balığı ayırmanız gerek ama ayırdığınız kovaya hava motoru bağlamanız gerekir.

Su sıcaklığını ölçme şansınız oldu mu? özellikle yaz aylarında bu tip ufak tanklarda su sıcaklığı çok çabuk yükselir. Akvaryumu fazla ışık görmeyen serin bir yere koyun.

+1: [T]187453,ticktack[/T]

ticktackÇevrim Dışı

ticktackÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2016 11:17
[QUOTE=MaviYesil]O iç filtre. Balığı ayırmanız gerek ama ayırdığınız kovaya hava motoru bağlamanız gerekir.

Su sıcaklığını ölçme şansınız oldu mu? özellikle yaz aylarında bu tip ufak tanklarda su sıcaklığı çok çabuk yükselir. Akvaryumu fazla ışık görmeyen serin bir yere koyun.[/QUOTE]

evet akvaryum ışık görmeyen serin bi yerde su sıcaklığı da genelde soğuk. serin yani. Balıklar ilk geldiklerinde çok normal gibiydi, sadece yem vermemizi söylediler, sabah akşam iki çeşit yemi var onlardan verdim bende. 2 gündür diğer balıklarda genelde dipte duruyor arada bi dolanırken yukarı çıkıyor acaba onlara da mı hastalık bulaştı ama başka belirti yok sadece diğer japondan beyaz dışkı çıktı ama yinede hareketli. Ne işe kaldım yaa[:/]

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2016 11:23
Filtre sürekli çalışıyor değil mi? Beyaz dışkı bir sorun olabileeğinin göstergesi. Bugün dinlenmiş su ile %50 değişim yapın. Akvaryum sizde kaldığı sürece gün aşırı %30 - %50 değişim yapın. Yemlemeyi günde 1'e düşürün bir süre.

ticktackÇevrim Dışı

ticktackÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2016 11:43
[QUOTE=MaviYesil]Filtre sürekli çalışıyor değil mi? Beyaz dışkı bir sorun olabileeğinin göstergesi. Bugün dinlenmiş su ile %50 değişim yapın. Akvaryum sizde kaldığı sürece gün aşırı %30 - %50 değişim yapın. Yemlemeyi günde 1'e düşürün bir süre.[/QUOTE]

peki %50 değişim nasıl yapıcam? onu da söylerseniz, su değişimini hiç ben yapmadım da. kovayla içinden su alıp dinlenmiş suyu döksem olur mu öyle

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2016 12:10
Kova ile hem zor olur hem de ortalık batar. Kısa bir hortum vasıtası ile vakumlayarak değişim yapabilirsiniz.

betta_akvaryumuÇevrim Dışı

İl: Izmir
betta_akvaryumuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2016 12:21
Merhabalar,
Öncelikle bu hastalık dropsy hastalığına da benziyor.Ben bu hastalıktan 3 balık kaybettim daha önce ama çözümü nasıldır bilmiyorum sadece pis sudan ve stresten kaynaklanıyor diye biliyorum.