Japon Akvaryumu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kadir abi gökhanla idiniz demek bana boş olursam haber veririm dedi kereta kaçtı sana demek :))) Ben 4 gün önce bahausda idim dediğim gibi perlit çabuk parçalanıyor. Çarli marka kedi kumu heryerde var en kötü onu kullanırım demiştim diatomit içerikli olanı aradığım kum cat'beach veya ecocat markaları idi Eminönünde de birlikte bakmıştım bunların içersinde zeolit var başka birşey yok. Çarli marka kedi kumu çoğu markette bakkallarda dahi bulunuyor ama ecocat i bir türlü bulamadım .
Kadir abi şimdi aldığın akvaryum sanırım devasal bir durumdadır:)) Mobilyalı mı senin japon akvaryumu bu sefer benim akvaryum gibi sump kullanman dileğimle.
Rahmi abi inşallah döndüğümde daha güzel akvaryumlar ve canlılar ile görsel şölen yapacağım:) Balıkları 1,5 tl almıştım onlar büyüdü fındık boylar:) Ryukinlere ısınamadım ama aslanbaş ve benzeri türler daha çok hoşuma gibiyor. Sempatik bir yapıları var.
Suyun berraklığına sadece karbon etken değil en önemli etkeni sump tabikide ama zeolit karbondan daha fazla yararlı berraklık konusunda. Karbon hep vardı ama zeolit koyduğum andan itibaren su böyle çünkü zeolit amonyak nitrit nitrat gibi maddeleri tutabiliyor. Şimdi birde perlit eklendi bu filtre malzemelerine oda karbon gibi ince molekülleri tutuyor.