İzmirde kaplumbağaların olduğu göl-dere-akarsu bilen?
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2013 12:16
Merhabalar, 1 yıldır çizgili kaplumbağa besliyorum. Res türü kaplumbağam rahat vermemeye başladı. Sahiplenme yoluna gidicem fakat büyük ihtimalle sahiplenmek isteyenler res ile bakmak isteyen kişiler olucak. O yüzden göle,akarsuya yani kendi doğal hayatlarına bırakmak uygun diye düşünüyorum.
İzmirde kaplumbağa popülasyonunun olduğu, dere , göl , akarsu vs bilen varmıdır? Bilen varsa Allah rızası için söylesin.
http://www.akvaryum.com/Forum/izmir-disi_cizgili_kaplumbaga_yeni_sahibini_ariyor!_k710231.asp
Buda sahiplenme linki arkadaşlar.
İzmirde kaplumbağa popülasyonunun olduğu, dere , göl , akarsu vs bilen varmıdır? Bilen varsa Allah rızası için söylesin.
http://www.akvaryum.com/Forum/izmir-disi_cizgili_kaplumbaga_yeni_sahibini_ariyor!_k710231.asp
Buda sahiplenme linki arkadaşlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2013 12:39
Geçen sene Gümüldür'e gitmiştim. Oradaki halk plajının yanındaki dere su kaplumbağalarıyla doluydu. Aklıma ilk gelen yer orası, eğer götürebilirsen oraya götür.
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2013 12:45
Gümüldürün neresinde? Bende gümüldürdeydim 2 sene evvel plajl deniz arasında bir lahım gibi birşey vardı denize dökülen orda kurbağalarfalan vardı orayımı diyorsunuz?
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2013 12:55
İlginize tşk. Başka göl vs varmıdır arkadaşlar? Buca-gölette mesela ?
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2013 11:12
Buca gölrette iyidir ama eğer tam bir doğal ortam arıyorsan bence kemalpaşa ya git yiğitler deresine bırak derim orada rahat edecektir.
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2013 14:34
Homeros vadisindeki gölette kaplumbağalar vardı .
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2013 20:23
[QUOTE=whitesinek]Homeros vadisindeki gölette kaplumbağalar vardı .[/QUOTE]
Homeros vadisi nerede acaba?
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2013 21:38
ürkmezde karayolları kampı,asa club,angora beach in vs olduğu yerde gece pazarının hemen yanında da kamlumbağaların vs çok bulunduğu bir yer var
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2013 17:11
[QUOTE=Banyoterligi][QUOTE=whitesinek]Homeros vadisindeki gölette kaplumbağalar vardı .[/QUOTE]
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Bornova meydandan yukarı doğru çıkıyorsunuz ama baya mesafe var ve özel araba harici gidilemiyor sanırım.
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2013 00:41
Bahsettiğiniz tür Türkiye sularında yaşayan bir tür mü? Kaplumbağa türlerinden anlamıyorum.
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2013 11:22
Evet yerli tür. Benimkide çizgili dere kaplumbağası.
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2013 10:13
Doğadanmı almıştın yoksa PetShoplardanmı?
PetShoplardan alınanların doğda yaşama şansları çok az. Hayatta kalma tecrübesi doğadakiler kadar fazla değil.
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2013 17:24
Çizgili kaplumbağamı 1 senedir bakıyordum. Dere-göl tarzı bir yere bıraktım. 10-15 tane de kendi türünden vardı.