İstediğimiz kumu kullanalım..
Arkadaşlar artık malavi,tanganika ve victoria cikletlerinin akvaryumlarına artık istediğimiz kumu koymamız mümkün.Önce akvaryum tabanına istediğimiz bir kumu (mesela quartz kum) koyarız.Kum kalınlığı size kalmış.Akvaryumcumuzdan 1 kilo midye kırığı alırız.Bir tül yardımı ile yumurta şeklinde midye kırığını tüle doldururuz ve ağzını sıkıca bağlarız.Bu tülün içine konulmuş midye kırğını akvaryumun içinde göremiyeceğimiz bir yere koyarız.
Not:Hiçbir yerden alıntı almadım.Hepsini dün rüyamda tanganikaya gitmiştim.Orada bir sürü balık yakaladım serpme ile.Oradan Antalyaya gelince ph konusunda dertlendim ve isdeiğimim quartz kumu koydum.Sonunda yaptığım midye kırıklı tülü taşın arkasına koydum.Allah inşallah herkese böyle rüyaları görmeyi nasip eder.
-Başlığı düzenledim..
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Rüyanızda midye kırığı yerine mercan kırığı görseydiniz keşke, daha iyi sertleştiriyor suyu . Sump'ın içine koyanlar var zaten.
Not: Rüyada midye kırığı görmek iyi değildir derler.
Selamlar ;
Ahmet Bey Lelupi felan derken akvaryum ile ilgili konulara baya bir kafa yormuşsunuz sanırım.Anlaşılan yakında ereceksiniz ve erenlere katılacaksınız.
Saygılarımla.
Bu miktarı dış filitrenizin veya sump içerisinde kullanırsanız bir nebze fayda sağlayabilirsiniz. Mercan kırığı daha yararlı olur.
Saygılarımla...