İşte Genetik'in Mucizeleri
Arkadaşlar bu ilginç üretim sonuçlarını sizlerle paylaşmak istedim. Genelde aynı türleri üretime alırım. Fakat ana tankımda oluşan bir çifti, birazda merakımdan aynı tür olmamasına karşın üretime aldım.
Hepimiz bu çift'ten normal şartlarda %50 kırmızı tonda, diğer kalan kısmıda mavi tonda yavrular çıkacak diye bekleriz. Fakat genetik'te dominant'lık yani baskınlık diye bir kavram vardır. Bu üretimde de bunu görüyoruz; en basit anlatım şekli ile, kırmızı renk'in mavi renklere baskınlığı olduğu için yavruların %100'ü kırmızı renk yani Pigeon Blood çıktı. Biraz daha derinleştirirsek bu yavruların yarısı'nın genlerinde mavi renk gen'i resesif (çekinik) olarak duruyor ama baskınlık kırmızı renk'te olduğu için o mavi rengi bastırıyor ve yavruların tamamı kırmızı çıkıyor. Çok fazla bilimsel olmadan, basit bir dille anlatmaya çalıştım. Genetikte o kadar çok karşılaştırmanın birbiriyle etkileşimi varki bunların sonuçları için sayfalarca tablolar oluşturmak lazım.
İşte genetiğ'in bu hoş ve karmaşık sonuçları discus'a yansıyınca çok entresan sonuçlar çıkıyor. Ufkumuzun genişlemesi açısından önemli olduğu kanısındayım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Abi yine yapıcağını yaptın gerçekten çok güzeller.Kıskanmamak elde değil maşallah diyelim, allah nazardan saklasın.
Mert dişinin kanı eher yanılmıyorsam dominant olmalı. Onların Anne ve Babalarıda güzel balıklardı. Üreten kişi bunlar gibi epey yavru alıp satmıştı biliyorsun. Bu arada yavrularında çok iyiler büyütmen dileğiyle arkadaşım.
[QUOTE=suat1979]Abi yine yapıcağını yaptın gerçekten çok güzeller.kıskanmamak elde değil maşallah diyelim allah nazardan saklasın[/QUOTE]
[quote=tezelh]Mert dişinin kanı eher yanılmıyorsam dominant olmalı. Onların Anne ve Babalarıda güzel balıklardı. Üreten kişi bunlar gibi epey yavru alıp satmıştı biliyorsun. Bu arada yavrularında çok iyiler büyütmen dileğiyle arkadaşım.[/quote]
Saygılarımla,
Mert Bey;hayırlı olsun,elinize sağlık. Ben genetik kısmını ve baskınlık dediğiniz bölümü anlamama rağmen,bu yeni doğan yavruların türünün ne olacağını öğrenmek istiyorum. Pigeon mı olcak bu yavrular ve arada rastladığım gibi üst yüzgece doğru desenlerin mavi ton alma sebebi turkuaz baba'danmı kaynaklanıyor? Bu da son sorum en son eklediğiniz dsiscuslar red marlboro mu? Umarım çok olmamışımdır.
Konuya alakanız ve güzel sözleriniz için teşekkürler arkadaşlar.