İstanbul Şebeke Suyu Değerleri Şubat Ayı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 23:03
İSTANBUL SU KALİTESİ RAPORU ŞUBAT AYI ORTALAMASI | ||||||||||
PARAMETRE | TASFİYE TESİSİ ORTALAMA KALİTE DEĞERLERİ ( GENEL ÇIKIŞ) | |||||||||
B.ÇEKMECE | İKİTELLİ | KAĞITHANE | ÖMERLİ | ÖMERLİ | ÖMERLİ | ELMALI | ||||
( EMİRLİ ) | ( MURADİYE | ( OSMANİYE ) | ||||||||
ORHANİYE ) | ||||||||||
BİRİNCİL STANDARTLAR ( İNORGANİK KİMYASALLAR ), mg/l | ||||||||||
NİTRAT ( NO3) | 6,79 | 1,75 | 1,63 | 1,47 | 3,2 | 3,45 | 6.84 | |||
İKİNCİL STANDARTLAR ( ESTETİK ), mg/l | ||||||||||
KLORÜR | 44 | 40 | 39 | 41 | 20 | 20 | 37 | |||
PH | 7,4 | 7,2 | 6,9 | 7 | 7,1 | 7,1 | 67 | |||
İLAVE PARAMETRELER, mg/l | ||||||||||
T.SERTLİK ( mg/l CaCO3 ) | 214 | 138 | 149 | 129 | 103 | 110 | 127 | |||
AMONYUM | ≤0,03 | ≤0,03 | ≤0,03 | ≤0,03 | ≤0,03 | ≤0,03 | ≤0,03 | |||
SERBEST KLOR | 1,5 | 1 | 1,2 | 1,5 | 1,6 | 1,6 | 1,3 | |||
NOT 1: | BURADA GÖSTERİLEN KLOR DEĞERİ TESİS ÇIKIŞ DEĞERİ OLUP, SERBEST KLOR ZAMANLA AZALMAKTADIR. | |||||||||
BU DEĞER ŞEBEKENİN EN UÇ NOKTASINDA BİLE SERBEST KLOR KALACAK ŞEKİLDE SEÇİLMEKTEDİR | ||||||||||
SERBEST KLOR DEĞERLERİ ŞEBEKEDE GENELLİKLE 0,1-0,5 ARALIĞINDA ÖLÇÜLMEKTEDİR. | ||||||||||
NOT 2: | TOPLAM SERTLİK GH OLARAK İFADE EDİLMEKTEDİR. | |||||||||
SERTLİK; FRANSIZ SERTLİĞİ,ALMAN SERTLİĞİ,İNGİLİZ SERTLİĞİ VE mg/l (PPM) CİNSİNDEN GÖSTERİLEBİLİR. | ||||||||||
ALMAN SERTLİĞİ DH OLARAK İFADE EDİLİR.1 DH =17,8 mg/l CaCO3 e denk gelmektedir. | ||||||||||
NOT 3: | 0 - 4 DH = 0 - 70 mg/l CaCO3 = ÇOK YUMUŞAK SULAR | |||||||||
4 - 8 DH = 70 - 140 mg/l CaCO3 = YUMUŞAK SULAR | ||||||||||
8 - 12 DH = 140 - 210 mg/l CaCO3 = ORTA SERT SULAR | ||||||||||
12 - 18 DH = 210 - 320 mg/l CaCO3 = SERT SULAR | ||||||||||
18 - 30 DH = 320 - 530 mg/l CaCO3 = ÇOK SERT SULAR | ||||||||||
NOT:4 | BÜYÜKÇEKMECE İÇMESUYU ARITMA TESİSLERİNİN SU İHTİYACINI KARŞILADIĞI İLÇELER | |||||||||
BÜYÜKÇEKMECE, BEYLİKDÜZÜ, KIRAÇ, GÜRPINAR, ESENYURT, AVCILAR, BAHÇEŞEHİR, ÇATALCA, KAVAKLI, MİMAROBA, | ||||||||||
SİNANOBA, KUMBURGAZ, SELİMPAŞA, TEPECİK | ||||||||||
İKİTELLİ İÇMESUYU ARITMA TESİSLERİNİN SU İHTİYACINI KARŞILADIĞI İLÇELER | ||||||||||
AVCILAR,BAĞCILAR,BAHÇELİEVLER,BAKIRKÖY,BAYRAMPAŞA,ESENLER,EYÜP,FATİH,GAZİOSMANPAŞA,GÜNGÖREN,ZEYTİNBURNU | ||||||||||
KAĞITHANE İÇMESUYU ARITMA TESİSLERİNİN SU İHTİYACINI KARŞILADIĞI İLÇELER | ||||||||||
BAYRAMPAŞA,EYÜP,KAĞITHANE,ESENLER,SARIYER,BEŞİKTAŞ,FATİH,GAZİOSMANPAŞA İLE | ||||||||||
BEYOĞLU VE EMİNÖNÜ' NÜN BİR KISMI | ||||||||||
ÖMERLİ İÇMESUYU ARITMA TESİSLERİNİN SU İHTİYACINI KARŞILADIĞI İLÇELER | ||||||||||
BEYKOZ İLÇESİ HARİÇ ANADOLU YAKASININ TÜM İLÇELERİ | ||||||||||
GEREKTİĞİNDE BOĞAZİÇİNİN ALTINDAN GEÇEN ÖZEL BİR HAT YARDIMI İLE EMİNÖNÜ,FATİH,BEYOĞLU,ZEYTİNBURNU,BEŞİKTAŞ | ||||||||||
VE ŞİŞLİ İLÇELERİNİN BİR KISMINA TAKVİYE SU VERMEKTEDİR. | ||||||||||
Eşim İski'de su arıtma tesisinde çalışmaktadır.Bende ondan İstanbul'un şebeke suyu değerlerini istemiştim.Sağolsun böyle bir çalışma yapmış.Umarım faydalı olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
onurdemirbalaÇevrim Dışı
Özel Üye
[C]2,1,36187[/C] [B]4861,3[/B]
İl: Istanbul
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 23:17
Cenker bey bir çoğumuz için fikir verici olacaktır.Önemli olan bu değerleri güncel olarak ilerleyen günlerdede alabilirmiyiz.Saygılar. onurdemirbala 2011-02-17 23:29:37
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 23:27
Ben bayrampaşada balıklarım için dip çekimi sonrasında su eklerken terkos suyunu dinlendirmeden kullansam olurmu?1tonluk Depom var,sadece bilgi amaçlı soruyorum.
Yukarıda belirtilen değerlerden, emin olun benim gibi birçok kişi bişey anlamayacaktır:)
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2011 23:34
Konu genelde discuslar,deniz akvaryumları ve suyun ph'ını ayarlamak isteyenlere daha faydalı olacaktır.Sonuçta aldığınız şebeke suyunda klor var ve dinlendirmeden eklemek risk olur.Bu balıklarını şebeke suyuna adapte olup olmadıklarıylada direk orantılıdır.Kısacası bence suyu dinlendirmeden kullanmamaya özen gösteriniz.
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2011 11:18
Güzel bir paylaşım olmuş gerçektende, bunu excel formatında paylaşsaydınız daha da güzel olurdu. Emeğinize sağlık güncellendikçe paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler..
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2011 15:29
Teşekkür ederim.Yeni değerler gelince güncelleyeceğim.Bildiğiniz gibi değerler bize bir ay sonra ulaşıyor yani bir ay geride kalan değerler geliyor.Ay sonu değerlerin ortalaması hesaplanıp ulaştığında buraya ekleyeceğim.
onurdemirbalaÇevrim Dışı
Özel Üye
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2011 12:04
Değerler yukarıda güncellenmiştir.Saygılar.
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2011 11:51
Aşağıdaki linkten aylık olarak İSKİ kalite raporlarına ulaşabilirsiniz.
Raporlar PDF formatında ve yıl yıl, ay ay listelenmiş durumda.
İSKİ Su Kalite Raporları
reverse 2011-03-12 11:51:43
Raporlar PDF formatında ve yıl yıl, ay ay listelenmiş durumda.
İSKİ Su Kalite Raporları
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2011 13:18
Listede mesela ph yazılırken 6.5-9 arası yazıyor.
Benim verdiğim tabelada net ortalaması var.Tabii gerek kalmadıysa konu kaldırılabilir.
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2011 13:30
Hayır, listede o sizin gördüğünüz aralık, ulusal ve uluslararası bazı kuruluşların standartlarını belirtiyor.
Listede sağ tarafa doğru ise, İstanbul'un bölge bölge net olarak kaç ph'a sahip olduğu yazıyor.
Konunun gereksizliğini vurgulamak için değil, böyle bir imkana sahip olduğumuzu belirtmek için linki ekledim.
Saygılar.
Listede sağ tarafa doğru ise, İstanbul'un bölge bölge net olarak kaç ph'a sahip olduğu yazıyor.
Konunun gereksizliğini vurgulamak için değil, böyle bir imkana sahip olduğumuzu belirtmek için linki ekledim.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2011 18:43
Çok faydalı bir başlık olmuş, yeni aldığım test kitini çeşme suyu ile test ettim benzer sonuç çıktı bende böylece kiti test etmiş oldum, teşekkürler.
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 21:23
Arkadaşlar bunlar arıtma tesisinden çıktıktan sonraki değerleri bu değerleri isale hattındaki borularda etkileyecektir. Bize gelene kadar oynamalar olabilir buda hattın yeni eski olmasına kullanılan malzemeye ve uzunluguna göre değişmektedir.