ıspanak
arkadaslar yspanak balyktaki parazitleri atmasy ve bitkisel ihtiyaclaryny karsylamasy için yeterli olacagyny duydum ve az once balyklara hasladym verdim ama dokunmadylar bile sadece hasladygym yspanagyn suyu da bu islevi görürmü yany yeterlimi.
SAYGILARIMLA.......
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kim söylediyse parazit atyyor felan diye palavra atmy?
En azyndan suyu bitkisel yemleme yerine gecer mi?
Parazite bir faydasy oluca?yny sanmyyorum yani hiç duymadym arkada?ynda yanly? bilgilendirilmi? olabilir.Fakat sindirim problemi için faydaly ve suyu da tek ba?yna yeterli olabiliyor diye biliyorum.Parazit için ise dezenfektan,tuz vb yöntemler uygulayabilirsin
kolay gelsin
Serdar bey çok te?ekkür ederim.
Do?rudur
Ispana?yn ise sadece suyu kendisi kadar etkili olmaz ama yinede etkilidir
Ispanak verilen baly?yn sindirim sistemi düzene girer, kabyzlyk önlenmi? olur. Barsak paraziti varsa dy?kyyla beraber atylaca?y varsayylarak söylenmi? olabilir. Ancak çok emin de?ilim. Sadece mantyk yürüttüm.
Saygylar...
barış bey su mu verilecek yoksa sarmısak mı ?
[/QUOTE]
Sarımsak doğradığınız suyun içinde haşlanmış ıspanağı 10-15 dk. kadar bekletin sonra balıklarınıza verin. Aynı şeyi yemler içinde yapabilirsiniz. İç parazit için iyi bir tedavi yoludur. Tabi asıl olan akvaryumu olabildiğince temiz tutup, canlı yemleri ölçülü vererek balıkların iç parazit olmalarını engellemektir. Sağlıklı balıklar.
İlgilenen herkese teşekkür ederim.Konu kapatılabilir.
SAYGILARIMLA.....