Isiticilar hakkinda...
Arkadaslar piyasada çesitli fiyatlarda, çesitli büyüklüklerde bir çok isitici var. Seçmek hayli düsündürüyor insani.
Geçenlerde yavru akvaryumu kurdum ve yeni bir 7YTL ye 100w isitici aldim. Fiyat olarak çok uygun ve 20 lt bir akvaryum içinde iyi bir isitici. Akvaryuma taktim ve 28C ye sabitledim. Ancak akvaryumda kaldigi 18 saat boyunca en fazla toplam 1 saat sönmüstür. Kalan zamanlarda devamli çalisiyordu. Daha sonra akvaryumcuya gidip degistirdim. 16 YTL ye yine 100w lik daha kaliteli bir isitici aldim. Çok fazla calismiyordu ancak yine de sicaklik 28C di. Ikisi de 100w lik isitici olmalarina ragmen aralarinda daglar kadar fark var. Saat basina elektrik tüketimleri ayni fakat çalisma süreleri çok farkli. Ilk isiticiyi ucuz oldugu için tercih etmistim ama zaman içinde bana daha pahaliya gelecekti. Daha büyük isiticilarda kayip daha fazla olacaktir. Bir de isiticilarda resistanslarin sarim sayisi çok önemli. Zaten fiyatlarda ona göre artiyor. Ne kadar uzun resistansi varsa o kadar iyi isitiyorlar. Hem de daha az çalisiyorlar. Bu yüzden yeni isitici alacak olan arkadaslar hem fiyatina hem de kalitesine çok dikkat etsinler...
Saglikli baliklar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba,Ben Atman 100w istici kullaniyorum memnunum ,kaliteli bir isiti burdan Atman isiticilarini bütün arkadaslara tavsiye ederim.Saglikli baliklar.
Saygilar.
Filtreler akvaryumun beyniyse,sanirim isitici akvaryumun kalbidir.En önemli malzememizi seçerken dikkatli olmamiz gerek.Atman iyi.Gerçekten fiyatina göre son derece performansli ama Tolga beyin söyledigi Blueclima'yi yani ferplast'in ürününü kullaniyorum.10 üzerinden not verirsem 9,5.Inanilmaz performansli 300 litre akvaryumda emin olun çalistigini arada sirada görüyorum.Ev içinde esimde bende çalistigimizdan gündüzleri kombi kapali ama emin olun 0,5 derece sapma yasamadim.
Saglikli baliklar dilerim...
Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
İl: Istanbul
Bencede Tetra-tec. Alman mali olmasiyla bir ilgisi yok. Geçekten görünüsü itibariyla bile güven verici ekipmanlar üretiyor.Saygilarimla. Saglikli baliklar dilerim.