Isıtıcı zehirler mi?
Merhaba;
Akv. ısısı 24 derecelerde gezmeye başlayınca bir ısıtıcı temin ettim..Yeni 300W Atman marka.. Tank zaten 24 lt. 1 dk sürdü 28 dereceyi görmesi... Ertesi sabah 2 sağlam lepistes öldü...sıcaklık dediğim gibi 28 derece civarı...son 2 lepistesi sağlam bıraktık.. bakalım onlar akşama dayanabileceklermi.. Unutmadan sabah %40 civarı su değişimi yaptım..Ölen dişi hamileydi... Erkek te de görünür bişi yoktu..bir ay kadar önce iç parazit atlatmıştık... 3-4 derece sıcaklık artışı tekrar iç paraziti canlandırır mı? vs..vs.. Sanırım.. akvaryum macerası buraya kadarmış..Teşekkürler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba;
Akv. ısısı 24 derecelerde gezmeye başlayınca bir ısıtıcı temin ettim..Yeni 300W Atman marka.. Tank zaten 24 lt. 1 dk sürdü 28 dereceyi görmesi... Ertesi sabah 2 sağlam lepistes öldü...sıcaklık dediğim gibi 28 derece civarı...son 2 lepistesi sağlam bıraktık.. bakalım onlar akşama dayanabileceklermi.. Unutmadan sabah %40 civarı su değişimi yaptım..Ölen dişi hamileydi... Erkek te de görünür bişi yoktu..bir ay kadar önce iç parazit atlatmıştık... 3-4 derece sıcaklık artışı tekrar iç paraziti canlandırır mı? vs..vs.. Sanırım.. akvaryum macerası buraya kadarmış..Teşekkürler..
[/QUOTE]
Akvaryum macerası buraya kadarmış diyorsanız cevap yazmaya gerek yok o zaman.
Bu kadar çabuk pes edilirmi. Her ne kadar canlı doğuranlar küçük tanklarda bakılabilir dense de yeterli ortam için 24 litre az gelecektir. Bunun içindir ki insanlara sizin gibi hayal kırıklığı yaşamasınlar diye büyük tank öneriyoruz. Bu arada sıcaklık artışı eğer parazit tanktan uzaklaştırılmamışsa etkinliğini hızlandıracaktır.
Hayır.. Hatta son 1 haftadır oldukça sağlıklılardı..Diyebilirim.. Günde 2-3 saat izlediğim için.. yeme çıkma , yüzme , fiziksel belirti , anormal dışkı yoktu.. ölen dişi dediğim gibi hamileydi.. 4 cm civarıydı.. ölüsünü incelediğimde karın çeperi beyaz derinin bittiği yerde deri altı çok kararmıştı.. Erkek ise 1 aylık balık..oda 3 cm civarı..geldiğinden beri karnı şiş gibi geliyordu...Ama hiçbir terslik olmayınca hehalde modeli öle diyordum.. çünkü tank bu arada bir iç parazit tedavisi geçirdi.. o öncede öyleydi sonrada ... ama birden gitti.. Sanırım biraz da olsa ısı artışı .. iç paraziti coşturdu...İlgine teşekkürler.. Saygılar..
Efendim bence siz balıkları yaktınız gibi geliyor bana yanılıyorsam özür dilerim belkide hastalıktan olabilir inş. diğer balıklarınıza bişey olmaz ama sizde çabuk vazgeçen birine benziyorsunuz benim ne balıklarım öldü ama ben hiç bir zaman vazgeçmedim tersine balıklarımın ölmesi beni biraz daha hırslandırdı benim size demek istedğim bu konuyu direk karar vermeyip biraz düşünmenizdir efendim
saygılarımla..