Işıklandırmada Starter Gereklimi?
Akvaryumcularda satılan akvaryumların ışıklandırmalarında starter görmedim. Kullandıkları balasttan mı yoksa herhangi bir balastta da starter kullanmazsak olabilirmi?
teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
İl: Istanbul
[QUOTE=serkan_cetinkol]Elektronik balastlarda starter kullanılmaz. [/QUOTE]
+1
Sarmal bobinli ,Silisyum saç plakalı balans lar aşırı ısınıyor,tavsiye etmem.Elektronik balans daha çok işine yarar.Hem hafif ,hem ses yapmaz,hem aşırı ısınmazda.Ayrıca elektronik balansta,starter ede gerek yok.İçindeki düzenek ile direk ateşleme yapıyor.MUTLU YARINLAR
Hatta bir balastla 2 floresan çalıştırabilirsin. floresanların 15wattlık ise ve 2 floresanın var ise bu ikisini seri bağlama ile 32 yada 40 wattlık folresana starter kullanmadan bağlayabilirsin. Ayrıca ben dün yeni bir elektronik balast aldım. Fiyatı 3.5 YTL.
Saygılar...
slm arkadaşlar..
akvaryumda sadılan startelsiz tabir ettigin flourant aslında starteli içindedir.
flou. calışması için gerekli olan anahtarlama elemanına startel denir ya ni o olmazsa olmaz .... 2-25 ytl akvaryumcudan alacagınız flou yerine kendiniz yapın bence maliyet 3/1 düşer yapılışıda basittir isterseniz acıklayabilirim