İmla kuralları.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar: Tavsiyelerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı, teşekkür ediyorum. Bundan sonra, yazılarıma elimden geldiğince dikkat edeceğim. Her ne olursa olsun, imla kurallarını bilmesemde, şunu gayet iyi biliyorum ki bu forumdaki herkez, ya ağbeyim, ya kardeşim, yada, ablamdır. Hiç bir akvarist kardeşime saygısızlığım olmaz. Olacağınada ihtimal bile vermiyorum, asıl olan bu olsa gerek diye düşünüyorum. Saygılar..
Yinede kural kuraldır ve uyulacaktır.Mantıksız ve saçma olsa bile.Belkide forumda üye fazlalığı var ve bu yollarla azaltılmakta isteniyor olabilir Eğer amaç bu ise o zaman üyeleri bu şekilde sıkıştırmak mantıklı bir hal alıyor.
Saygılar
İmla kurallarına aşırı dikkat edilmiyor. Yazdığım cümlede tek harf yüzünden ceza aldım diyor, kendi tarafınızdan bakıyorsunuz. Ben de size tüm yazdığınız cümlede bir tane büyük harf ve bir tane noktalama işareti yoktu diyorum. Siz de bu açıdan bakın.
Artık insanları ezberledik. Buraya gelip kural saçma, anlamsız, resmi daire değil diyerek bir nevi aldığınız uyarının içinizde ettiğini yerin telafisini yapıp kendinizi tatmin ediyorsunuz. Bir de sonunda espiri yapıp "ha ha ben rahatım" havası veriyorsunuz.
Size gelen ve herkese otomatik giden uyarı yazısı oldukça kibarca ve açıklayıcı olarak yazılmış. 2 ana unsura dikkat çektirmek istiyor.
Merhabalar,
Bu konuda bazı imla hatalarınız mevcuttur. Forum içerisinde daha anlaşılır olmak ve Türkçe'ye gereken değeri vermek adına mesajlarınızda imla kurallarına özen göstermenizi rica ederiz. Bunlardan en önemlileri; cümleye büyük harf ile başlamak ve noktalama işaretleri kullanmaktır.
Şimdi bunu bu kadar büyütmenin anlamı nedir?
Bu forum senelerdir böyleydi, böyle de kalacak. Uyarı ve ceza alanlar konu açacak, birbirlerine destek olacak ama tutumumuz değişmeyecek. Çünkü istediğimiz şey ne garip ne de fazla. Sadece ilkokulda gösterilen; cümleye büyük harfle başla, cümle sonuna nokta koy, soru soruyorsan cümle sonuna soru işareti koy, özel adları büyük yaz.
Saygılar,
Cümlenin başında büyük harf kullanmadım ve sonuna soru işareti koymadım.
Olaydan sonra bir bakıyoruz lepistesleri yem veren değil uyaran cezalandırılıyor.
Bu forumda harcadığım emeklerin hiçbir değeri olmadığını her geçen gün görüyorum ve üzülüyorum.
İmla kuralları ile bu kadar uğraşmaktansa paylaşıma yönelinse çok daha iyi olacak.
Saygılar
Saygılar.
Arkadaşlar: Tavsiyelerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı, teşekkür ediyorum. Bundan sonra, yazılarıma elimden geldiğince dikkat edeceğim. Her ne olursa olsun, imla kurallarını bilmesemde, şunu gayet iyi biliyorum ki bu forumdaki herkez, ya ağbeyim, ya kardeşim, yada, ablamdır. Hiç bir akvarist kardeşime saygısızlığım olmaz. Olacağınada ihtimal bile vermiyorum, asıl olan bu olsa gerek diye düşünüyorum. Saygılar..
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Buradaki yöneticilerin büyük harfle başlama ve noktalama işareti kullanma ricasına bir rica da ben eklemek istiyorum izninizle. Cümle içinde bağlaç olarak kullanılan ( -ki ) ve ( -de ) eklerinin kelimeden ayrı yazılması gerekiyor. Bu görsel olarak pek bir fark yaratmasa da cümlenin anlamında çok büyük farklar yaratabiliyor. Daha detayli bilgi için www.dahianlamindakideayriyazilir.com sitesini ve tabi ki TDK'nın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Dilimizi doğru kullanmak adına bu (ek)ricamı göz ardı etmezseniz memnun olurum. :)
Teşekkürler.
Teşekkürler Cem.
Gerçekten düzenli, imla kurallarına uyulan bir forumda yazmak çok daha güzel. Eski lisemin forumunda üyelerin pek çoğu noktalamaya ve harflerin uygun kullanımına uymasa da, öyle bir kural olmasa da ben yine uyuyorum. Kendi yazıma dönüp bakınca en azından samimi olduğumu hissediyorum. İlginçtir öyle olmasını istemesem de; chichek, ew, $eker, BÜYÜK yazı yazanların aksine benim yazım daha farklı, daha dikkat çekici daha "tarz" oluyor.
İlkokuldan mezun olan herkesin öğrendiği antlaşma tarihlerini hatırlayamayacağı gibi, herkesin neyin nerede ayrı yazılacağını hatırlamasını beklemiyoruz. Onlara da dikkat edilirse güzel olur ancak onlar için uyarı vermiyoruz. Diğer yazılarda sorun varsa konuları düzeltirken denk gelince her hatayı düzeltiyoruz.
Kendi aramızda da güzel bir kuralımız var. İmlaya uymayan yazılarda imla uyarısı yapıldıktan sonra uyarıyı yapan mod veya yönetici o mesajı düzeltmek zorunda. Her gün pek çok mesajı düzelterek bu işin o kadar zor bir iş olmadığını gösteriyoruz.
Saygılar,