İKİNCİ BAHARIM... TECRÜBELERİNİZE İHTİYAC
Daha önceden de malawi (s.p,yunus,ahli,snow) besledim ancak hepsi öldü o yüzden baya bir soğudum akvaryumdan ve tekrardan merak sardım. Yeni akvaryum kuruyorum eskisine oranla sadece yüksekliği arttı
Ölçüleri:
Uzunluk:80
En:30
Yükseklik:60
Ben bu akvaryumda sadece yunus beslemek istiyorum,amacım yavru almak (o duyguyu yaşamak istiyorum ) o yüzden sadece 1 erkek 3 dişi koymak istiyorum. Balık sayısı fazla değildir umarım.
Akvaryumu kurarken nelere dikkat etmeliyim,neler yapmalıyım,akvaryumun içini nasıl dizayn etmeliyim,hangi ortam yunusa uygundur ? vs .
http://www.tropakvaryum.com/index.php?do=catalog/product&pid=372
Bu filtreyi almayı düşünüyorum akvaryum için yeterlimidir ?
Kısaca bana genel olarak yapmam-almam gerekenler konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim (pahalıya kaçmadan ).Umarım konunun yeri burasıdır.
Herkeze iyi akşamlar ,yorumlar içinde şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İleriki zamanlarda büyük bir akvaryum kurabilirim,bunu yapmam içinde bir sonuç almam lazım büyük bir hayal kırıklığından sonra kendime güvenemiyorum,sonuçta maddiyat istiyor ve yeniden hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.
Peki hangi türü beslemeliyim ?
Ben Olcay Bey kadar karamsar düşünmüyorum.Bu tankın ideal bir yunus tankı olmadığı muhakkak ama 'bırakın yavru almayı yaşatmanız bile zor ' denecek kadar ufak olduğuna inanmıyorum.Yanlış anlamayın Olcay Bey tabiki görüşlerinize katılıyorum ,bencede yunuslar için en doğrusu 300 lt ve üzeridir.144 lt yunuslara ufak gibi görünebilir 4 adet yunus beslenebilir bence.Mustafa Bey ,tankınız 144 lt.Bu tankta bence 1e 3 d yunus besleyebilirsiniz.Daha sonra Ekrem Bey in yaptığı gibi daha büyük bir tanka geçerek dişi sayınızı arttırabilirsiniz.Yine belirteyim,yunuslarınızı en az 300 lt lik bir tankta beslemenizi öneririm.Dekor olarak akvaryumun sadece köşelerini kayalarla bir miktar saklanma alanı yapabilirsiniz,ama diğer alanlar boş kalmalı.Yunuslar genelde rahat yüzebilcekler boş alanları severler.Son olarak bu tank bence mbuna tankı olmaya daha uygun.Mbuna da düşünebilirsiniz.
Bugün akvaryumuma suyu doldurdum ve içine tuz attım 2 gün kadar beklettikten sonra iyice yıkayıp yeniden su dolduracağım ve hava motoru takarak 1 hafta kadar suyun klordan arınmasını bekleyeceğim ardından balıklarımı alacağım . dış filtre olarak dolphin c700 kullancağım ayrıyeten iç filtre kullanmama gerek varmı?
Mustafa bey. Ben bu zamana kadar yavru almadım ama güzel bir bakım sonucunda boyut ne olursa olsun yavru alabileceğinizi tahmin ediyorum. Bunu nerden biliyorsunuz derseniz benim tanıdık 15*15*30 dan bile alabildiğini söylüyor ki başka bir tanıdık ise yine 40-45 lt den alabiliriz diyor.
Mustafa bey. Ben bu zamana kadar yavru almadım ama güzel bir bakım sonucunda boyut ne olursa olsun yavru alabileceğinizi tahmin ediyorum. Bunu nerden biliyorsunuz derseniz benim tanıdık 15*15*30 dan bile alabildiğini söylüyor ki başka bir tanıdık ise yine 40-45 lt den alabiliriz diyor.
Ahmet bey inanın bana bu dediğiniz ebatlarda besleyenini gördüm . Bir abim 75*30*40 ebatlarında bir akvaryumda sp den yavru alıyordu ve akvaryumda sadece sp yoktu mavi prenses,amerikan zebra,snow,ahli adamın balıklarını yemleyişini gördüm hayretler içinde kaldım.
Bu akvaryumumu yaparkende büyük olsun dedim rahat dolaşsınlar dedim birde baktım ki abiler olmaz diyor bayağı moralim bozulmuştu ama neyse sp beslemekte benim için güzel olacak acemiliğimi atarım