İçten Sump Yapımı Hakkında
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2013 18:43
İyi günler :)
Benim ayrıca kullandığım küçük bir akvaryum var(100 Litre Civarı). Dış filtre çok geleceğinden dolayı hem masrafı az olması için hemde daha iyi bir temizlik olması için içten sump yapmayı düşünüyorum
* Gerekli malzemeler nelerdir ?
* Gerekli malzemeler nelerdir ?
* Çalışma Prensibi nedir ?
* Su girişi ve çıkışı nasıl sağlanacaktır ?
* Detaylı bir şekilde bir verirseniz çok teşekkür ederim :)
Herkese iyi hobiler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2013 18:57
http://www.akvaryum.com/forum/yan_sump_yapimi_(_calisir_halde_foto_2sayfada)_k235005.asp
konuyu açmadan önce arama motoruna iç sump yapımı yazsan 50 tane başlık çıkıyor verdiğim linkte bütün sorularına cevap bulabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2013 18:58
Omer kardesim forum da yada youtube da arama yaptırırsan bu konuylailgili birçok video ve konu bulabilirsin. Şimdiden kolay gelsin
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2013 19:34
[QUOTE=akvaryum22]http://www.akvaryum.com/forum/yan_sump_yapimi_(_calisir_halde_foto_2sayfada)_k235005.asp
Ozkan51 2013-05-30 19:36:25
konuyu açmadan önce arama motoruna iç sump yapımı yazsan 50 tane başlık çıkıyor verdiğim linkte bütün sorularına cevap bulabilirsiniz.
[/QUOTE]
Biraz daha nazikçe bir cevap yazsaydınız iyi olurdu..
Kendi gönderdiğiniz linkteki fotoğraflar gözükmüyor o yüzden bulamadım. Benim istediğim cevapları bulamadım bu yüzden konu açma gereğinde bulundum. Teşekkürler
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2013 19:36
Peki kusura bakmayın .Dalga geçme falan yok sakın yanılış anlamayın
akvaryum22 2013-05-31 19:40:44
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2013 20:12
İçten sump İçin gerekli olan malzemeler ?
*Alan ufak olacağı için biyolojik sünger , seramik halka , elyaf yeterli gelecektir
*Bir adet kafa motoru (Balık sayına , cinsine göre kapasitesini belirle sakin bir balıksa düşük debili)
*Eğer tropikal ise filtrerasyon malzeme çeşiti biraz artabilir
Çalışma prensibi nedir?
*Çalışma prensibi suyun uyguladığı kuvvet ile filtredir. Su pompası suyu bir bölmeden atar . Boşalan suyun yerini doldurmak için filtre malzemlerinden geçerek su tekrar motorun oldugu bölmeye gelir böylelikle güzel bir temizlik sunar.
Su giriş ve çıkışı nasıl sağlanacak?
Şöyle ki akvaryumun 100 litre büyük ihtimal ölçün 80x30x40tır. akvaryumu alıp camcıya gidiyorsun camcı 30x40 bir cam kesiyor tabi bu şeffaf bir malzeme olmayabilir. Camın altından bir delik açıyor .çapraz olarak yukarıdanda ufak hortum geçecek kadar deliyor. daha sonra akvaryumu böler gibi yaptıştırıyor böldüğü taraf 15 cm olması yeterli daha sonra açtığı deliklerden balıklar geçmesin diye paslanmaz teli deldiği yere yapştırıyorsun. bölmeyi yaptık daha sonra 15x35 2 adet cam parçası kesiliyor bu çamları ise 15 cm olan bölmeyi aşağıdan 5 cm yukarıda olacak şekilde yapıştırıyor . Böylelikle su seramikten geçip alttan devam edip biyolojik süngerden elyaftan geçip kafa motoruna gidecek . kafa motoru aldın Sump için ayrılan bölgede zemine vantuzlarını yapıştırıyorsun agzına bir hortum takıp üst taraftan deldiği delikten çıkarıyorsun . Saatte 500 600 litre olanı sana ideal gelecektir fazla güzçlü olmasına gerek yok
Bknz: Bu şekilde olacak.Sump en iyi filtreleme sistemidir . Bakteri geniş alan tanır .
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2013 21:19
Daha önceki mesajdada sormuştum, yine sorayım, bu sump deliğini (sump su girişi) yukarıdan açsak ne farkeder.. Bir çok yerde bu delik üstten açılmış, bazı mesajlarda alttan açılmış.. En ideali hangisi acaba??
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2013 21:27
Üstten açık kullanmadım alttan olması bana daha uygun geliyor malum pislikler dibe çöküyor balıklar pislikleri havalandırdığında alttan çekiyor . Lakin üstten deliklide de su üzerindeki tabaka oluşumlarını ve yüzeydeki pislikleri çeker ama alltan daha makul geliyor bana
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2013 22:00
Ya nitrivec ekledikten sonra dipteki pislikler zaten parçalanacak yeterki bakteri kültürü otursun
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2013 22:46
Verdiğiniz belirtici cevaplar için size minnettarım teşekkür ederim. En kısa zamanda hayata geçireceğim eğer verim alırsam 120-40-60h Akvaryumada yapmayı düşünüyorum tekrardan teşekkürler iyi geceler...