Iceman gözünde şişme ve beyazlık
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2014 14:03
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Hareketlerinde bir değişiklik yok. Karnında şişlik, yüzgeçlerinde beyazlık gibi bir durum da yok. Sadece gözündeki bu sorun var
Akvaryum Kapasitesi (litre): 80
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Hepsi 1e3d iceman
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 27
Filitrasyon: İç filtre kullanıyorum
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Yok
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 haftada bir %30 su değişimi ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ilavesi. İç filtremin süngerini yeni değişmiştim.
Hasta balığımın ve diğer 1 tane dişimin ağzı dolu. Ayrı bir tankım yok. Sedece 5lt plastik su şişesinden yaptığım yavruluk var. Bu bilgiler ışığında ne yapmalıyım yardım edin lütfen! Moralim çok bozuldu.

Canlıdaki Belirtiler: Hareketlerinde bir değişiklik yok. Karnında şişlik, yüzgeçlerinde beyazlık gibi bir durum da yok. Sadece gözündeki bu sorun var

Akvaryum Kapasitesi (litre): 80
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Hepsi 1e3d iceman
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 27
Filitrasyon: İç filtre kullanıyorum
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Yok
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 haftada bir %30 su değişimi ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ilavesi. İç filtremin süngerini yeni değişmiştim.
Hasta balığımın ve diğer 1 tane dişimin ağzı dolu. Ayrı bir tankım yok. Sedece 5lt plastik su şişesinden yaptığım yavruluk var. Bu bilgiler ışığında ne yapmalıyım yardım edin lütfen! Moralim çok bozuldu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2014 15:59
Hastalıktan ziyade darbe almışa benziyor.
Bende de bir ara iceman vardı ve bir tanesinin ağız kısmı yamuktu. Muhtemelen çok hızlı hareket edip cama veya başka bir yere çarpmıştı bendeki. Sizin balık da öyle olabilir.
Bende de bir ara iceman vardı ve bir tanesinin ağız kısmı yamuktu. Muhtemelen çok hızlı hareket edip cama veya başka bir yere çarpmıştı bendeki. Sizin balık da öyle olabilir.
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2014 17:36
Tam net göremiyorum resimde ama göz fungusuda olabilir gözde beyaz bir sis perdesi gibi kendini gösterir. Su kirliliğinden kaynaklanıyor genelde dediğim gibiyse, Karantina tankına alıp hava taşıyla havalandırırken metilen mavisi tedavisi uygulayabilirsiniz, ayrıca balığı elinize alıp pamuğa saf metilen mavisi damlatıp bu gözüne pansuman yapıp tekrar karantina tankına salabilirsiniz. Karantina tankınız yoksa ana tanka biraz metilen mavisi uygulayabilirsiniz, ana tanktaki su kimyasını bozmayayım faydalı bakterilerinize birşey olacağı tereddütünüz varsa en azından balığı ele alıp gözüne pamukla metilen mavisi pansumanı deneyebilirsiniz gibi. Fungu ise geçiyorsa bu tedaviler sırasında azalma varsa, ana tanka su değişimi, ve filtre temizliğini ihmal etmemenizde fayda var.
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2014 18:27
Cevaplar için teşekkür ederim. Metilen mavisi ile pansumanı hemen yapacağım. Kavgadan, yaralanmadan değil galiba. Başka hiçbir yerinde bişey yok. Baktığım resimlerden anladığım kadarı ile göz fungusu gibi geldi bana da.yayluu 2014-03-03 18:47:53