İç Sump Sistemi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sump sisteminin özelliğinin iki en önemli yararını bu şekilde yok etmiş olursunuz;
1. suyu oksijenlendirmek
2. kolay temizlenebilir olması
Bu sebeplerle sizin yapacağınızı bir arkadaşımız daha önceden yaptı ve bunun sump değil gelişmiş iç filtre olacağı konusunda hem fikir olduk. Arkadaşımızın konusunu bulup ona önerseniz size faydalı olup olmadığını söyleyebilir.
Kendim tepe sump kullanıyorum her akvaryumumda taşma olsada önemli olmuyor, sump sisteminin tüm özellikleri var ve de estetik açıdan güzel oluyor.
İçine ne koyacağım belli değil zaten akvaryumu yazın kuracağım. havalanması için sistem böyle olabilir.
Suyu havalandırma sadece suyu yukarıdan aşağıya bırakmakla değildir bunu unutmamalı. Sadece amaç o olsa idi dış filtre borusunuda yukarıdan verince aynısı olurdu ve bu dolayısı ile sump sistemi suyu daha fazla oksijenlendiriyor denmezdi. Sump sisteminde yağmurlama ve benzeri sistemler ile (üsten suyun bir alta inmesi...) su oksijenlenir sadece yukarıdan suyu dökmekle değil bunu unutmamalıyız. Yanlış bilgiler olmasın.
Dediğim gibi içeride bahsettiğiniz şekilde hiç de hoş olacağını düşünmüyorum forumdaki örnekleri tekrar gösden geçirin çok güzelleri mevcut defalarca yapıldı.