İç Filtrenin Dinlendirilmesi
Merhaba arkadaşlar,
50 lt lik Japon akvaryumum var,iç filtre olarak yaygın olarak kullanılan yeşil renkli, içi boru süngerli, 12 watlık filtreden kullanıyorum, akvaryum çok büyük olmadığından şimdilik yetiyor.
Sorum; filtre 24 saat çalıştırıldığında ne kadar süre ile dinlendirilmeli, uzun süre çalışmadan dolayı bi sorun yaşayabilirmiyim, korkum filtreye bişey olacağından değilde, bişey olursa balıklarıma zara gelebileceğindendir.
Sağlıklı Balıklar, Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Oğuzhan bey,
Modern iç filireler (motorlu) ürün ömürleri boyunca hiç durmadan çalışmak üzere tasarlanmışlerdır. Dinlendirilmeleri söz konusu değildir, dinlendirseniz bile bunun ürün ömrü üzerinde bir etkisi olmayacaktır. Filitrenizin markasını söylerseniz, kullandığımız bir marka ise tecrübelerimizi aktarabiliriz. Ancak ben size şöyle bir örnek vereyim, GAP marka yerli üretim filitreleri ben yavru tanklarımda kullanıyorum. İlk aldığım filitre 3 senedir hiç durmadan (elektrik kesinitleri hariç) çalışıyor, daha tık bile demedi. İç filitre ile birlikte hava motoru da kullanıyorsanız, siz evde yokken filitreniz ömrünü doldurup ölse bile, hava taşının yarattığı sirkülasyon balıklarınızı idare eder, oksijensiz bırakmaz.
Sağlıklı balıklar dileğiyle,