iç filtreden dış filtre yapımı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mustafa bey şimdi bidonun içine girebilecek ölçüde bir plastik süzgeç buldum ve kenarlarının yüksekliği 5-6 cm onu bidonun dibine yerleştirdikten sonra bahçe hortumu parçaları var onları yerleştirip elyaf sünger falan onlarla destkeleyceğim ve yarında akvaryumcudan biobal falan alıp sistemi biyolojik temizlemeyede elverişli hale getircem bakalım ilginiz için teşekkür ediyorum...
Hocam aynı sistemden ben de yaptım. Bence sizin filtrenin çalışmamasının nedeni hava hortumu...
Mehmet bey teşekkürler sistemi ne yaptıysam çalıştıramadım hiçbir şekilde çalıştıramadığım için iptal edip iç filtremi yeniden akvaryuma takmak zorunda kaldım ki basit görünen bir sistemin çalışmaması canımı sıktı. çoğu kez acaba kullanılan cihazlar gerçekten iç filtrenin motorumu yoksa bilinen kafa motorumu şüpesine düştüm. Ama senin söylediğin işlemi hiç uygulamadım yani hava hortumu tıpa ile iptal etmedim onuda deneyip sonuçlarına bakacağım teşekkürler.
Efendim iç filtreden bende dış filtre yaptım.
Resimlerden gördüğüm kadarıyla sizin sorununz filtrenin hava hortumu onu iptal etmelisiniz.yani motora taktığınız su hortumu o hava deliğini içine almalı.o delik kapanmalı.
diğer bir nokta ise resimden tam anlayamadım ama motordan çıkan hortum ile suyu çekmeyeceksiniz. tam tersine suyu akvaryuma pompalamakta kullanacaksınız.
Bidona su çekme işi ozmoz dediğimiz olayla gerçekleşecek.(bidon akvaryumun aşşağısında olacak su kendiliğinden bidona akacak.motorda suyu pompalayacak.)
bidonun yükseklik seviyesini deneme yanılma yoluyla bulmaktan başka çare yok.
motorun pompalama güçüyle bidona su birikme hızı paralel olursa sistem sıkıntısız şekilde çalışır.
saygılar...